Niksi produžili krizu Denveru, Jokić standardno odličan u "Meki košarke"

Autor: Filip Rodic
subota 18.03.2023.
20:43
Izvor: Sportske.net

Peti poraz Denver Nagetsa u poslednjih šest mečeva, treći put na strani.

AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski)

Povezane vesti

Nikola Jokić upisao je 24 poena, 10 skokova i osam asistencija u porazu Denvera od Njujork Niksa 116:110 u "Medison skver gardenu".

"Džoker" je imao izuzetnih 10/13 za dva, ali tek jedno šutnuto i pogođeno slobodno bacanje, a za tri mu nije bio dan - 1/5 sa distance.

Nagetsi su u tokom treće četvrtine imali prednost od 13 razlike i lako je prepustili protivniku, koji je početkom poslednjeg perioda ostvario plus sedam -98:91. Gosti iz Kolorada su "na mišiće" uzvratili sredinom druge deonice, čak došli do prednosti 108:106 trojkom Džamala Mareja. 

Domaćini su ipak imali završnu reč serijom šest kula, kojom se postavio konačni rezultat. Džejlen Branson je briljirao u finišu odgovorivši na Jokićeve poene, pa se nadovezao sa dva sigurna slobodna boacanja. Mičel Robison je samo "dobršio posao".

Branson je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 24 poena, uz pet asistencije. Ar-Džej Beret ga je pratio sa 21, Džulijus Rendl je završio sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Poenterski bolji od Jokića je u redovima Denvera bio Džamal Marej sa 25 poena. Eron Gordon je doprineo sa 14, Džef Grin sa 12 poena.

Niksi su peti na Istoku sa 42-30, dok Denver sa 47-24 i dalje "troši zalihe" na vrhu Zapada. Ekipa iz Kolorada je peti put poražena u prethodnih šest mečeva, trijumfovali su jedino protiv "fenjeraša" Detroita

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke