Niš od Kupa Radivoja Koraća zaradio 19.000.000 dinara - Šta će biti s novcem?

Autor: Nemanja Janošev
petak 22.03.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Zavidna svota novca.

edja Milosavljevic/STARSPORT/2022
edja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Grad Niš zaradio je 19 miliona dinara od organizacije košarkaškog Kupa Radivoja Koraća i od tog iznosa devet miliona dinara dobiće sportske organizacije i klubovi, a 10 miliona biće uloženo u sportsku infrastrukturu, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

"Sportskom savezu Niša biće uplaćeno četiri miliona dinara, dok će Sportski centar Čair dobiti dva miliona dinara. Košarkaškaškom savezu Istočne Srbije biće uplaćeno 700.000 dinara, a ženskom košarkaškom klubu Student 500.000 dinara", rekla je Sotirovski na konferenciji za medije. 
 
Prema njenim rečima, po 300.000 dinara dobiće košarkaški klubovi Konstantin, Niš, Ratnici, Junior, Marinosi i Trijumf. 

"Pokazali smo da je Kup Radivoja Koraća samoodrživ. Verujem da ćemo i narednih godina uspeti da se izborimo da budemo dobri domaćini. Radićemo na tome već od sutra, jer svi kažu da ne postoji tako dobra sportska atmosfera kao na Kupu", izjavila je Sotirovski. 

Ona je dodala da će će preostala sredstva biti uložena za završetak rekonstrukcije sportskih terena "Rovče", rekonstrukciju bazena "Čair" i u druge sportske objekte. 

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović rekao je da je ove godine napravljen "enormno" veliki prihod od prodaje ulaznica za Kup, dok je prihod od marketinga udvostručen u odnosu na 2022. godinu. 

Projović je naveo da su četvrtfinalnim utakmicama zahvaljujući podeljenim kartama mogla da prisustvuju deca iz košarkaških klubova, njih bezmalo 1.400, učesnici ratova i davaoci krvi. 

Prilikom potpisivanja ugovora o organizaciji Kupa Radivoja Koraća između predstavnika grada i predstavnika Košarkaškog kupa Srbije u januaru, rečeno je da će za organizaciju Kupa grad izdvojiti iz budžeta 11 miliona dinara. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke