Ništa od derbija u Podgorici, Zvezda ponizila Budućnost usred Morače!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 15.01.2023.
21:16
Izvor: Sportske.net

Sjajne partije Luke Mitrovića i Fakunda Kampaca.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u Podgorici rezultatom 76:56 (12:19, 13:18, 18:16, 9:21) u derbiju 15. kola AdmiralBet ABA lige.

"Crveno-beli" su od samog početka meča nametnuli svoj ritam u derbiju kola AdmiralBet ABA lige i odmah stekli značajnu prednost.

Zvezda je zahvaljujući izuzetno raspoloženom Mitroviću u jednom trenutku stigla i do dvocifrenog vođstva, mada je Budućnost početkom druge četvrtine uspela da se vrati u igru.

I pored toga, gosti su držali distancu, blistao je i Fakundo Kampaco sa sedam asistencija, od kojih nekoliko veoma atraktivnih.

Mitroviću se u drugom poluvremenu priključio odlični Ognjen Dobrić, tokom čitave treće deonice Budućnost nije uspevala da pronađe odgovor na proigravanje Kampaca, pa je prednost gostiju sve vreme bila dvocifrena.

U jednom trenuku, čak i plus 18 posle prilično loše i bezidejne igre Podgoričana.

Početak poslednje četvrtine pružao je nadu Budućnosti da meč može da odvede u neizvesnu završnicu, ali ubrzo Zvezda otklonila svaku dilemu zahvaljujući neverovatnoj seriji 19:2 u poslednjoj deonici meča.

Luka Mitrović postigao je 21 poen bez promašaja iz igre, 18 je dodao Dobrić, dok je Kampaco ostvario dabl-dabl učinak od 14 poena i čak 12 asistencija, uz osam ukradenih lopti.

U redovima Budućnosti jedini dvocifreni bio je Grin sa 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke