Ništa od evropske jeseni za FMP, Toni Kar odveo Baken Berse u Ligu šampiona!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
21:05
Izvor: Sportske.net

Propuštena velika prilika...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Hapoel Jerusalim, Ludvigsburg i Darušafaka su večeras saznali još jednog učesnika svoje grupe u FIBA Ligi šampiona. To će biti ekipa danskog Baken Bersa koja je večeras u finalu kvalifikacionog turnira u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'' posle produžetka savladala domaći FMP Železnik rezultatom 88:82 (74:74 u regularnom toku).

Meč je obilovao preokretima, a utisak je da je FMP propustio veliku priliku da izbori evropsku jesen u elitnom klupskom takmičenju u organizaciji FIBA.

Italijan Kar i Senegalac Diuf su pravili najviše problema odbrani FMP-a od početka meča, Frejžer i Bič su davali ton igri ekipe iz Železnika, ali kada je bilo najvažnije ''Panteri'' su potpuno zaustavljeni u napadu.

Prvo poluvreme je proteklo uglavnom u ravnopravnoj igri, ali na samom kraju druge četvrtine Baken Bersi stižu do nešto osetnijih ''plus šest'' - 42:36. Posle tri minuta igre u nastavku, Baken Bers stižu i do 14 poena prednosti - 50:36 i u tim trenucima je ekipa FMP-a bila neprepoznatljiva.

Trener Nenad Stefanović je reagovao tajm-autom, ali Kar nastavlja seriju Baken Bersa koji su stigli do maksimalnih 52:36. Tek tada se ''Panteri'' bude, stižu do prvih poena u drugom poluvremenu. Konačno su domaći zaigrali agresivnu odbranu i to je počelo da donosi rezultat, jer je FMP napravio svoju seriju 6:0 i prišao na 52:42.

Otišli su Baken Bersi ponovo na 12 poena razlike, a onda Bo Bič pogađa trojku uz prekršaj i FMP prilazi na 56:48. Posle tajm-auta gostiju, sjajna odbrana Šaranovića i poeni iz kontre za 56:50, pa je FMP uspeo da vrati rezultatsku neizvesnost u ovaj meč.

Novim poenima Biča FMP prilazi na samo pet poena zaostatka na minut i po pre kraja treće deonice, a posle još jedne odlične odbrane domaćih, Frejžer iz brzog prodora pogađa za 57:54. Da utisak bude upotpunjen, uz zvuk sirene Trent Frejžer pogađa i trojku za izjednačenje na 57:57.

Veliki nalet FMP-a trajao je i početkom poslednje deonice kada su domaći stigli do vođstva od 62:57 i u najvećem delu četvrte četvrtine ''Panteri'' su održavali blagu prednost. Da rezultatska neizvesnost ostane do samog kraja, pobrinuo se raspoloženi Toni Kar koji je svojim poenima održavao Baken Berse u igri, da bi na njegovo dodavanje Skajler Boulin pogodio trojku za izjednačenje na 44 sekunde pre kraja.

FMP ne koristi naredni napad posle čega je Ker fauliran i sa linije penala donosi prednost Baken Bersima. Ostalo je još deset sekundi za napad FMP-a, Valinskas je promašio, ali je odbitak uhvatio sjajni Frejžer koji pogađa za izjednačenje i produžetak - 74:74.

Dodatnih pet minuta bolje započinju gosti koji su poveli na 77:74, a posle pete lične greške Nerandžića, Adel pogađa oba slobodna bacanja i Baken Bersi stižu do pet poena prednosti.

Ni posle Stefanovićevog tajm-auta FMP ne uspeva da realizuje naredni napad, Izundu pritom pravi prekršaj nad Adelom koji pogađa još dva slobodna bacanja. Dženkins ne koristi ni sledeći napad FMP-a, što na drugoj strani kažnjava sjajni Ker i pitanje pobednika je polako počelo da se rešava - 83:74 za Baken Berse na ulasku u poslednja dva minuta.

Mogao je FMP da vrati dramu u poslednjim sekundama, ali su domaći promašili tri pokušaja u šutu za tri poena pri vođstvu gostiju od 86:82.

Na kraju, igrač utakmice Toni Kar se zaustavio na 34 poena, devet asistencija i pet skokova, Diuf je upisao 17 poena i devet skokova, Adel 12, a Evans 11 poena.

U FMP-u najefikasniji Bo Bič sa 23 poena, Frejžer je upisao 18.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke