Ništa od finala - Cibona jača od Partizana u Opatiji

Autor: Nemanja Janošev
sreda 01.09.2021.
21:53
Izvor: Sportske.net

Slabo izdanje crno-belih.

@PartizanBC/Twitter
@PartizanBC/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Partizana izgubili su od Cibone na turniru u Opatiji sa 69:64 i tako ostali bez prilike da se bore u finalu sa Pesarom.

Jeste Partizan za nijansu bolje otvorio susret, ali uvodna prednost bila je i poslednja za crno-bele sve do starta drugog dela igre.

Pred poslednji minut prvog poluvremena, Cibona je imala i velikih 11 poena viška zahvaljujući dobrom šutu sa distance, ali i velikim brojem grešaka Partizanovih igrača u predaji lopte. Nakić, Prkačin i Nejt Riuvers. Bilo je vidno da se dosta radilo na tranziciji kada je u pitanju ekipa Partizana i to je išlo veoma brzo, no, napad je, baš kao i odbrana, bio bled.

Međutim, poboljšala se igra Partizana u drugoj deonici, gde je broj izgubljenih lopti došao do dvocifrenog, ali zonska odbrana, uz aktiviranje napada, crno-belima omogućio je potpuni povratak posle 12 poena razlike u jednom trenutku drugog kvartala, te je na poluvremenu bilo 36:33. Pogodili su i četiri trojke crno-beli preko Lideja, Avramovića i Kuruca.

Uspeo je Partizan da nastavi u istom ritmu u nastavku i povede po prvi put od samog početka meča zahvaljućujći seriji od 15:0. Ređali su se promašaju na obe strane, svega 20 poena ukupno viđeno je u trećem kvartalu, a Obradović je pružio priliku i Balši Koprivici koji je prvo poluvreme proveo na klupi. 

Cibona je igrala dobru odbranu, uz oscilaciju kada je Partizan bio u seriji, ali generalno su dobro branili reket. Došla je hrvatska ekipa ponovo do fine prednosti (+9) poenima Mustapića, ali su Dalas Mur i Rade Zagorac trojkama uneli novu neizvesnost, za kratko. Prkačin i Riuvers su to odbili, da bi Avramović vratio meč na jedan posed novom trojkom, što je poništio Hose Vildosa.

Tako se Cibona plasirala u finale sa Pesarom, dok će se Partizan boriti za treće mesto sa Cedevita Olimpijom.

Branković je upisao 13, Riuvers takođe, dok je u Partizanu najbolji je bio Jam Madar sa 10, dok su devet imali Zagorac i Lidej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke