Ništa od iznenađenja, Zvezda izbegla dramu, meč lopta u Ljubljani!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 12.05.2022.
20:52
Izvor: Sportske.net

Srpski tim poveo sa 1:0 u seriji.

ABA League
ABA League

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige pošto su u Beogradu savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 93:82 (26:23, 27:25, 18:15,

Oba tima su meč otvorila na veoma efikasan način, pa smo u prvoj četvrtini videli veliki broj poena.

Zvezda je imala vođstvo sve do polovine prve četvrtine kada je Cedevita Olimpija predvođena Jakom Blažičem stigla i do prednosti.

Usledila je nova serija srpske ekipe koju su "povukli" Vajt i Kalinić, da bi im se kasnije priključio i Mitrović.

Na početku druge četvrtine, Zvezdu je zadesio peh pošto je Ogust udario Mitrovića po licu pri prodoru nakon čega je srpskom košarkašu pukla arkada.

Druga deonica protekla je dosta opreznije i borbenije sa obe strane, Cedevita Olimpija je sve vreme držala priključak, ali je Zvezda poenima Voltersa i Dobrića uspela da pobegne na "plus pet", prednost sa kojom se i otišlo na odmor.

Nešto manje poena videli smo u trećoj četvrtini, u takvim okolnostima bolje se snašla Zvezda koja je sredinom četvrtine po prvi put na ovom meču stigla i do dvocifrene prednosti.

U poslednjih deset minuta, "crveno-beli" su ušli sa osam poena više od Cedevita Olimpije, a onda je na scenu stupio raspoloženi Ivanović i postigao osam poena u seriji.

Zvezda je do kraja meča povećala prednost i sačuvala je rutinski za prvu pobedu u polufinalnoj seriji.

Luka Mitrović postigao je 21 poen, Kalinić je ubacio 17, Ivanović 16, a dvocifreni su bili i Vajt i Volters sa 10 poena.

U redovima Cedevita Olimpije, Jaka Blažič upisao je 20 poena, Murić je postigao 14, Omić je dodao 11, a Pulen i Dragić po 10.

Naredni meč dva rivala na programu je 16. maja od 18.30 u Ljubljani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke