Ništa od iznenađenja, Zvezda nemoćna protiv Barse!

Autor: Darko Mitrović
petak 22.01.2021.
21:01
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Reala, Barsa je bila prejaka za Zvezdu.

BETAPHOTO/MARKO METLAS/DS
BETAPHOTO/MARKO METLAS/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli za samo četiri dana da sruše dva španska velikana. Posle pobede nad Realom u Madridu (79-77), tim Dejana Radonjića je večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' poražen od Barselone sa 72:60 u meču 21. kola Evrolige.

Barselona se ovom pobedom izjednačila sa CSKA na vrhu tabele, sa učinkom od 15 pobeda i šest poraza, a Zvezdin skor je sada 7-14.

Barselona je od samog starta zaigrala veoma čvrsto u odbrani, Zvezda je bila potpuno bez rešenja u šutu za dva poena, pa je pokušavala trojkama Dobrića i Voldena koliko-toliko da drži korak sa objektivno boljim rivalom.

Vodila je Barselona sa 13:3, pa 18:6, a Zvezda je počela polako da se budi pred kraj prvo kvartala, kada je smanjila na 21:11. U drugoj četvrtini Zvezda je uspela da pojača odbranu, gosti su teško dolazili do poena, a kako je meč odmicao, sve bolji je bio oporavljeni Džordan Lojd, čijim poenima je Zvezda prišla na samo tri poena zaostatka na ulasku u finiš poluvremena - 31:28.

Do odlaska na odmor Barsa je tu prednost uvećala na ''plus 4'' - 35:31. Priželjkivali su navijači Crvene zvezde preokret u nastavku, delovalo je da bi crveno-beli zaista mogli da naprave problem favoritu, ali vrlo brzo je ta iluzija raspršena.

Početak drugog poluvremena obeležio je Barselonin trio Higins-Kalates-Oriola i gosti već za tri-četiri minuta ponovo stiču dvocifrenu prednost - 47:36. Malo, po malo, ta prednost se uvećavala, pa je početkom poslednjeg kvartala bilo i 21 poen razlike u korist Barselone (66:45).

Tada je već bilo jasno da od preokreta nema ništa, a Zvezda je do kraja uspela da taj zaostatak prepolovi i značajno ublaži poraz.

Po poenterskom učinku, Higins sa 14 i Oriola sa 12 poena i sedam skokova predvodili su Barsu, a Dobrić je sa 11 poena bio najefikasniji u Zvezdi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke