Ništa od "metle", Maveriksi su još živi!

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.06.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv trijumf za nadu tima iz Teksasa.

EPA-EFE/ADAM DAVIS
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Povezane vesti

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Boston Seltikse rezultatom 122:84 u četvrtoj utakmici finalne serije NBA lige.

Slutilo je na "metlu" kada se uzme u obzir kako su izgledali jedni, a kako drugi tokom dosadašnjeg toka finalne serije. Ispostavilo se ipak da je previše da Maveriksi izgube i četvrti vezani meč čime bi opravdali jednu od najmanjih gledanosti NBA finala u istoriji.

Luka Dončić, uz Kajrija Irvinga i malo pomoći saigrača ostavio je svoj tim živim... U punom "Amerikan ejrlajns centru", gde se moglo videti i nekolicina navijača Seltiksa, Maveriksi su ispisali stranice istorije finala budući da su ostvarili treću najubedljiviju pobedu do sada sa 38 poena razlike.

Ako se pogleda poslednjih pet deonica finalne serije, Mavsi vode 151:105, što govori o tome da se na neki način vraćaju, ali imaju li snage da učine nezamislivo? Pred Seltiksima je još tri prilike za titulu.

Ekipa Džoa Mazule nije uspevala da pronađe onaj "ubitačni instinkt" koji su demonstrirali u prve tri utakmice ovog finala. Džejson Tejtum i Džejlen Braun su podbacili sa svega 25 poena ukupno! Nije bilo Kristapsa Porzingisa i nisu se mogli nadati boljem ishodu.

Luka Dončić je ubacio 29 poena, Kajri Irving 21, sada se nadaju da bi mogli do dva "brejka".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke