Ništa od Milutinova? Pobegao iz CSKA, a Olimpijakos dobio sjajno pojačanje!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 06.07.2022.
09:40
Izvor: Sportske.net

Velika akvizicija!

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Centar Džoel Bolomboj novi je košarkaš Olimpijakosa, ozvaničio je grčki klub.

Veliko pojačanje stiglo je za ekipu Jorgosa Barcokasa u njihovoj nameri da imaju još bolju sezonu nego li prethodnu kada su došli do fajnal-fora Evrolige. 

Džoel Bolomboj se već dokazao u elitnom takmičenju noseći dres CSKA, ali je u februaru odlučio da napusti Rusiju i moskovski klub, a kao razlog, naveden je napad vojske ove zemlje na Ukrajinu.

Bolomboj je rođen u Donjecku, od oca Kongoanca i majke Ruskinje, da bi se potom preselili u Teksas. San mu je bio NBA, okušao se u Juti i Milvokiju, ali je dospeo samo do razvojnih ekipa tih franšiza. Od 2018. godine je član CSKA i naredne sezone je sa "armejcima" osvojio Evroligu.

Kako Bolomboj može da pokriva pozicije "četvorke" i "petice", njegov potpis mogao bi da znači da Nikola Milutonov neće pojačati Olimpijakos ovog leta. Njega želi nekolicina ekipa, pre svih Fenerbahče, ali prvi čovek CSKA Andrej Vatutin nikako ne želi da ga se odrekne godinu dana pre isteka ugovora.

Bolomboj je potpisao upravo ugovor na jednu sezonu, pa, ukoliko je njegova uloga da pokriva najčešće "peticu", možda je upravo on igrač koji je kratkoročno rešenje dok Milutinov ne sleti u Pirej.

Olimpijakos je četvrti favorit za osvajanje Evrolige naredne sezone uz kvotu 8.80 u AdmiralBet!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke