Ništa od Šarasa, Barsa veruje Pešiću!

Autor: Nikola Miloradović
petak 15.02.2019.
21:55
Izvor: Sportske.net

Uprava kluba zadovoljna radom srpskog trenera.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Stigao je Svetislav Pešić u Barselonu usred minule sezone, zadatak mu je bio da "ugasi požar", kako je Sito Alonso beležio rezultate ispod svih očekivanja.

Odmah je srpski stručnjak promenio stvari iz korena, osvojio je Kup kralja za samo nekoliko utakmica u klubu, podigao je i nivo igre u Evroligi, ali je bilo nemoguće izboriti plasman među osam najboljih.

U ACB ligi je takmičenje završio u polufinalu, Baskonija je bila bolja od Katalonaca, da bi po završetku sezone iz kluba obelodanili da će Pešić ostati za kormilom još godinu dana.

Krenuo je srpski trener da kroji ekipu po svom ukusu, ideja je bila da se napravi kostur ekipe od igrača sa iskustvom igranja u ACB ligi.

Za sada, "Blaugrana" pod vođstvom srpskog trenera beleži vrlo dobre rezultate, prvi su u ACB ligi, peti u Evroligi sa skorom 13-9.

Dakle, sva je prilika da ćemo Barsu gledati u plej-ofu elitnog takmičenja, do kraja će se boriti i za prednost domaćeg terena u doigravanju.

Juče je izboren i plasman u polufinale Kupa kralja preko odlične Valensije, a danas je prvi čovek kluba Đozep Marija Bartomeu izjavio da bi Pešić mogao da ostane u klubu još nekoliko godina.

Spekulisalo se da bi narednog leta u Kataloniju mogao da stigne Šarunas Jasikevičijus, koji sa velikim uspehom predvodi litvanski Žalgiris, ali izgleda da je bivši igrač katalonskog kluba daleko od klupe u "Palau Blaugrani" u ovom trenutku.

"Jasikevičijus neće doći jer imamo Pešića kojem ide jako dobro. Kada je došao, iznenađujuće je osvojio Kup kralja, zaveo je red i povratio samopouzdanje kod igrača. Pešić bi mogao da ostane još par godina", izjavo je predsednik Barselone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke