Ništa od Trinkijerijeve usluge - Makabi dobio u "Pioniru", ali je bilo baš blizu...

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.03.2024.
21:59
Izvor: Sportske.net

Poslednji minut odlučio...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Drama u hali "Aleksandar Nikolić", ali je Makabi u poslednjem minutu rešio pitanje pobednika protiv Žalgirisa. Na kraju je 83:76. 

Izraelski tim nešto kvalitetniji u prvom poluvremenu, ali je bilo jasno da će biti problema za ovaj tim protiv nadahnutog Žalgirisa večeras. 

Ekipa Andree Trinkerija je uspela da "zategne" odbranu u trećoj deonici i da stigne do ozbiljnijeg rezultata, dobili su tu deonicu sa 14:22 i tako došli do prednosti od šest poena razlike pred ulazak u poslednju deonicu. 

Ipak, neverovatnom serijom u poslednjoj deonici Makabi je brzo preokrenuo rezultat, Veb i Rivero su pogodili za dva, potom Tamir Blat zaa tri poena, a onda još jedna trojka istog igrača za 70:67!

Nije pomogao ni tajm-aut Trinkijerija, Vejd Boldvin je doneo 5 poena viška za domaćina.

I onda na scenu stupa Edgaras Ulanovas, smanjio je za 72:71, da bi potom iz ćoška Rolands Šmits pogodio trojku za novi preokret. 

U finišu totalna neizvesnost, Makabi je vratio prednost, ali je u poslednjem minutu bilo nerešeno. Ključni detalj se desio na 30 sekundi do kraja, Butkevičijus je izgubio loptu, potom dobio i nesportsku ličnu grešku i Makabiju je bilo daleko lakše da stigne do pobede, što se i desilo. Pogotkom Džejmsa Veba sve je bilo rešeno. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke