Ništa što nismo znali, bez MVP Jokića Denver je čist prosek!

Autor: Boris Jovanović
utorak 08.06.2021.
07:52
Izvor: Sportske.net

Sansi limitirali našeg centra, posle toga je sve lako. Zastrašujući Bruklin...

AP Photo/Matt York
AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Kris Pol se oporavio od povrede i to je bila najgora vest za Denver. Veteran je komandovao na terenu, bio insirator sjajne poslednje četvrtine posle koje su Sansi poveli u polufinalnoj seriji Zapada. U prvom poluvremenu timovi su se smenjivali u vođstvu, a onda je Denverova produkcija stala. Krajem treće četvrtine su dozvolili rivalu da ode na +9, pa onda nisu dali koš u prva dva minuta poslednjeg perioda. Na drugoj strani je Kris Pol sa par koševa povećao razliku na +15, i kola gostiju su nezadrživo krenula nizbrdo. 

Pol je završio sa 21 poenom i 11 asistencija, Buker je brojao do 21, Bridžis dodao 23, i jedan i drugi su potrošili malo lopti i imali sjajne procente šuta. Ejton je dao 20, uz 10 skokova, na drugoj strani Sansi su limitirali Jokića na 22 poena, 9 skokova i samo 3 asistencije. Gordon je dodao 18, Porter Džunior 15, ništa što nismo znali. Bez Jokića na MVP nivou, ovaj tim Denvera je prosečan, videlo se to i u Arizoni.

Netsi su poslali glasnu poruku. Nije bilo Hardena, a opet rasturili Milvoki i poveli sa velikih 2:0 u meču koji su mnogi nazvali pravim finalom Istoka. Ali, na parketu to nije baš tako, Bruklin je stigao do 39:16 u prvoj četvrtini, posle toga je sve bilo lako. Durant moćan, 32 poena, 6 asistencija 4 skoka. Irving je ubacio 22 poena, uz 6 asistencija i 5 skokova. Netsi su pogodili 21 trojku, šutirali preko 50% imali gotovo duplo više timskih asistencija (27:14) od rivala. Zato je sve delovalo nadrealno lako, kod Baksa 18 poena Adetokumba, Midlton je ubacio 17, ali uz loše procente. Sve u svemu, razlika je prevelika, makar je tako delovalo u Bruklinu, sada se serija seli u Viskonsin, ali na osnovu onoga što smo videli Netsi su prvi kandidat za titulu. 

Bruklin - Milvoki 125:86 (2:0)
Feniks - Denver 122:105 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke