"Njeno veličanstvo" Marina Maljković

Autor: Aleksandar Obrenović
Friday 11.11.2016
15:43
Izvor: Sportske.net

Nije trebalo mnogo vremena Marini Maljković da napravi uspeh sa Galatasarajem.

Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkašice Galatasaraja ove sezone predstavljaju pravi hit u turskom šampionatu, kao i u Evrokupu. Klub je angažovanjem Marine Maljković prethodnog leta planirao rad na duge staze sa mladim i perspektivnim sastavom, a rezultati i pre svega igra došli su već na samom početku sezone.
 
Galatasaraj je vodeći tim u turskom šampionatu sa tri pobede sa prosečnom razlikom od 29 poena, a isti skor ima i u Evrokupu u duelima sa Rigom, Samsunom i Dinamom iz Novosibirska sa 14 poena razlike u proseku.
 
"Veoma sam zadovoljna kako idu stvari u Galatasaraju. Ono što je meni najvažnije jeste da na raspolaganju imam izvanrednu grupu igračica, koje su pre svega sjajne osobe, uvek raspoložene za rad, spremne za odricanje u korist timskog uspeha. Rezultati su možda došli rano, ali su oni samo posledica onog što radimo na treninzima. Sezona je tek počela" – rekla je Marina Maljković.
 
Srpsku selektorku već na utakmicama dočekuju transparenti sa natpisom “Njeno veličanstvo”. Ove nedelje dala je intervju koji su prenele skoro sve turske novine, a u kojima objašnjava svoju košarkašku filozofiju. U tu priču uklapa se i nova odluka da za pomoćnog trenera angažuje legendarnu košarkašicu Galatasaraja i turske reprezentacije Nevrije Jilmaz, koja je nedavno okončala karijeru.
 
"Pre početka sezone svi su nam predviđali borbu za opstanak u turskoj ligi. Ne odustajem od osnovne ideje, dobri rezultati na startu nas neće poremetiti. Znamo da je put do vrha jedan proces, koji mora da se prođe u svim koracima. Radimo da Galatasaraj vratimo u vrh evropske košarke" – istakla je Marina Maljković.
 
Srpsku reprezentaciju u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice koje će se igrati protiv Luksemburga i Ukrajine u Kraljevu, odnosno Nišu.
 
"Koristim priliku da pozovem naše navijače da dođu na utakmice i da nam pruže podršku. Veoma sam srećna što ćemo utakmice igrati u Kraljevu i Nišu, koji su nam pružali podršku svih ovih godina i nadam se da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta, kao što je to bio slučaj prošlog novembra u Beogradu na utakmici protiv Nemačke. Mi ćemo se odužiti našom prepoznatljivom borbenom igrom" – kaže srpska selektorka.
 
Uz velike obaveze koje ima prema srpskoj reprezentaciji i Galatasaraju, srpska selektorka veliku pažnju posvećuje i Pokretu za žensku košarku Marina Maljković i programu besplatnih škola košarke.
 
"U nedelju dolazim u Beograd na druženje sa mojim malim košarkašicama. Otvaramo besplatnu školu u DKC “Majdan”, što će biti šesta lokacija na kojoj održavamo treninge. Već smo stigli do broja od 300 devojčica i tu se ne zaustavljamo. Uz pomoć lokalnih samouprava, grada Beograda kao i naših prijatelja iz Telekoma Srbije i Rode do kraja godine u Beogradu ćemo otvoriti još dve škole. Grabimo krupnim koracima ka našem cilju, a to je 500 devojčica u junu koje besplatno treniraju košarku" – zaključila je Marina Maljković.
 
Košarkaška reprezentacija Srbije će u subotu, 19. novembra od 19 časova dočekati Luksemburg u Kraljevu, a četiri dana kasnije u Nišu od 18 sati i nacionalni tim Ukrajine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Friday, 11.11.2016
17:09

Marina bi kao trener sadasnje Zvezde uzela ligu evrope. Radonjic to nece nikada. Ako ne u prvoj godini, za dve gotovo sigurno.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 11.11.2016
17:06

Gde god ode razbija! Crno-bela lavica!