Noć drame, Denverova sirena!!!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.04.2024.
07:15
Izvor: Sportske.net

Lude završnice u Njujorku i Koloradu, i dalje bez brejka!

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Odlična partija Kavsa u odbrani, u pravom ratu u Ohaju dobili su i drugi meč pa nose lepu prednost na Floridu. Donovan Mičel je ubacio 23 poena, Džaret Alen uhvatio čak 20 lopti. Na momente je to bila prava tuča, ako je neko zamerao Klivlendu da su previše meki, to neće više biti slučaj. Vodili su od početka do kraja, kao i u prvom meču. Alen je uz 20 skokova imao i 16 poena. On je treći Kavalir koji je u plej-of utakmici imao 20+ skokova. Pre njega su to učinili Kevin Lov i Bred Doerti. Kod Orlanda 21 poen Bankera i 18 Franca Vagnera, stvari ne izgledaju dobro za Medžik, pobeđeni su svojim oružjem, samo jednom u istoriji su dobili seriju u kojoj su izgubili prvi meč. A sada se suočavaju sa 0:2...

U ostala dva meča drame.

Donte Di Vićenco je heroj Njujorka, pogodio je trojku 13 sekundi pre kraja, Niksi su okrenuli -5 u poslednjih pola minuta. Pre toga je Branson pogodio trojku, jedan od retkih njegovih uspešnih šuteva. Ali Njujork je preživeo i "off" veče svog najboljeg igrača koji je završio sa 24 poena, ali iz čak 29 šuteva. Maksi je brojao do 35 (uz 10 asistencija i 9 skokova), Embid je postigao 34 poena, ali ostatak tima očajan. Embid je promašio trojku za produžetak, serija se seli u Fili, i dalje nije gotovo, ali jedan brejk bi ubrzao stvari.

U Koloradu, slavlje šampiona, izvukli su se protiv Lejkersa, prelomio je Marej u poslednjoj četvrtini sa sirenom. Nakon loše tri četvrtine u kojima je šutirao 3 od 16, kao da se novi čovek pojavio na parketu u poslednjem periodu. Pogodio je 6 od 8 šuteva, ubacio 14 poena i na kraju svirao kraj trojkom. Lejkersi su izgubili dobijeno, vodili sa 20 razlike početkom drugog poluvremena. Ali, onda su počeli da promašuju, pružili Nagetsima šansu i na kraju se razočarani vraćaju na Pacifik. Nisu pomogle ni odlične partije velike trojke. Lebon je ubacio 26 poena, imao 12 asistencija i osam skokova. Entoni Dejvis brojao do 32, uz 11 uhvaćenih lopti, dok je D'Anđelo Rasel spakovao sedam trojki. Samo, ostatak tima je doprineo sa 18 koševa, jedino su se upisali Hačimura, Ostin Rivs i Tajron Prins.

Jokić je napravio tripl-dabl, 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija, ponovo je pokazao da je najbolji igrač planete, pažljivom selekcijom šuteva i pravim odlukama kada se lomilo. Ovo je inače deseta uzastopna pobeda Denvera nad Lejkersima računajući regularni deo i prošlogodišnju "metlu" u plej-ofu. 

Rezultati:

Klivlend - Orlando 96:86 (2:0)
Njujork - Filadelfija 104:101 (2:0)
Denver - Lejkersi 101:99 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke