Noć heroja. najviše tripl-dablova u istoriji, Lukina i "Bradina" simultanka!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 18.03.2021.
08:32
Izvor: Sportske.net

Kakva noć, evo zbog čega volimo košarku!

AP Photo/Michael Conroy
AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Nestvarna noć u NBA ligi, rekord od pet tripl-dablova od prošle nedelje nije dugo trajao, noćas su šestorica igrača ostvarila takav učinak. Među njima je i naš Nikola Jokić kome je to navika i koji je prešao brojku od 50, ispred njega od centara je u istoriji samo Vilt Čembrlen.

Ali da krenemo od poslednjeg tek zavšenog meča. Luka Dončić je rasturio Kliperse, počeo trojkom uz faul Kavaja, na kraju završio na 42 poena. Malobrojna, ali srećna publika ispratila je Slovenca ovacijama, a ovo je bio deo osvete za eliminaciju u "balonu" u Orlandu prošle sezone. Setimo se da su Maveriksi zaledili Klipse na -51 u Los Anđelesu u decembru, da je gost sa Pacifika uzvratio prošle nedelje, ali Dalas je noćašnjom pobedom dobio seriju sa 2:1. Marjanović opet bez šanse...

Dža Morant je bio heroj pobede Memfisa nad Majamijem, Kajl Anderson je presekao posle toga pas, i dokrajčio Hit, ali je Morant na sekundu pre kraja pogodio praktično za pobedu, za razliku od meča sa Denverom kada ga je Jokić sprečio u tome. Morant, Anderson i Melton su dali po 13 poena za "Grizlije", Batler je ubacio 24 za Majami.

Drajmond Grin je stigao do tripl-dabla u Teksasu, 16 poena, 12 skokova, 10 asistencija, Voriorsi su lako dobili, a posle meča je glavna vest da je Hjuston srušio crni rekord franšize, izgubili su 18. mečeva u nizu.
Austrijana Jakob Peltl je odigrao meč karijere, 20 poena i 16 skokova, San Antonio je odigrao sjajno drugo poluvreme, gubili su na odmoru sa 18 razlike., ali su u drugom delu odbranom oduvali Bulse i na kraju ih spustili ispod 100 poena, iako su u prvom delu primili čak 58.

Klivlend je iznenadio Boston, Sekston i Garland su iskombinovali 54 poena, sazreva sjajnu duet tima iz Ohaja. Kavsi su prekinuli niz od četiri poraza protiv Bostona koji previše oscilira.

D'Aron Foks je pogodio preko Bredlija Bila u poslednjoj sekundi, Sakramento je slavio u prestonici. Ovo je prva pobeda Kingsa na turneji na Istoku, Foks je brojao do 28, Barns i Holms su dali 18. Vašingtonu nije pomogao ni 12. tripl dabl Rasela Vestbruka ove sezone, 26 poena, 14 skokova, 10 asistencija, Vizardsi su izgubili pet mečeva nakon Ol-Stara, od toga četiri u distriktu.

Bjelica loš, promašio je svih pet šuteva, meč završio bez poena.
Milvoki je srušio Filadelfiju, Janis je 10 od 32 poena postigao u produžetku i prelomio meč, dodao je 15 skokova i 5 asistencija. Simons ga je dobro čuvao, ali kada je ušao u problem sa penalima, Grk je bio nezaustavljiv i na kraju rešio meč.

Novi tripl-dabl Hardena, 40 poena, 15 skokova i 10 asistencija, "Brada" igra fantastično, Netsi su dobili u Indijani. U poslednjoj četvrtini Pejsersi su probali da udvajaju neverovatnog beka Bruklina, on im je u tom periodu dao 14 poena, imao 6skokova i 4 asistencije, a taj deo igre su gosti dobili sa +11 i rešili pitanje pobednika. Bili su i bez Duranta i bez Irvinga, a i novo pojačanje Blejk Grifin je povređen. Kod Indijane novi tripl-dabl sjajnog Sabonisa, ostao je bez nagrade...

Sadik Bej je sa 26 poena i 12 skokova bio junak pobede Detroita nad Torontom u onome što je poznato kao derbi Severa, ali sada Reptorsi zbog korone igraju sezonu u "izbeglištvu" na tampi. Bej vodi u postignutim trojkama 85, najviše od svih rukija...

Nova strašna partija, srušio još jedan rekord.
Posted by Sportske.net on Четвртак, 18. март 2021.

Detroit - Toronto 116:112
Indijana - Bruklin 115:124
Filadelfija - Milvoki 105:109
Vašington - Sakramento 119:121
Klivlend - Boston 117:110
Čikago - Sakramento 99:106
Hjuston - Golden Stejt 94:108
Filadelfija - Milvoki 105:109
Denver - Šarlot 129:104
Dalas - LA Klipers 105:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke