Noć karijere Treja Marfija, trojkama uništio Kliperse, Embid nemoćan protiv Sansa!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.03.2023.
08:53
Izvor: Sportske.net

Bilo je noćas još uzbuđenja na terenima najjače košarkaške lige sveta.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

U senci dvoboja Jokić-Janis, noćas su odigrane još četiri utakmice na ulasku u završnicu ligaškog dela sezone NBA lige.

Sjajna ekipa Sakramento Kingsa se revanširala Juti za nedavni poraz i pred svojim navijačima je noćas slavila sa 121:113, što je Kingsima 45. pobeda u 74 odigrane utakmice i nalaze se na visokom trećem mestu na Zapadnoj konferenciji. Juta je umanjila svoje izglede za plasman u plej-in, ali šanse još uvek postoje.

Juta je odlično odigrala drugu četvrtinu, kada je uspela da od ''minus šest'' stigne do ''plus šest'', ali su Kingsi u trećem kvartalu zaigrali furiozno, dobili taj deo igre sa 35:17 i do kraja za njih nije bilo većih problema.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Herter sa 27 poena i 7 skokova, Marej ga je pratio sa 22, a Domantas Sabonis ponovo sjajan sa 16 poena, 15 skokova i sedam asistencija.

''Džezere'' je predvodio Kesler sa 31 poenom, 11 skokova i dve asistencije, a dabl-dabl učinak imao je i Olinik sa 17 poena, 10 asistencija i 8 skokova.

Finiks Sansi su na svom terenu ubedljivo savladali Filadelfiju, rezultatom 125:105, a utakmicu su prelomili u poslednjoj četvrtini posle ravnopravne borbe u većem delu meča.

Buker je sa 29 poena predvodio Sanse, a pratio ga je Bijombo sa 17 poena i 13 skokova.

Siksersi su imali raspoložene Maksija sa 37 poena i 7 skokova, kao i Džoela Embida sa 28 poena i 10 skokova, ali ih ostatak ekipe nije adekvatno ispratio.

Finiks je tako prekinuo seriju od tri poraza, četvrti je na Zapadu, a Filadelfija je i dalje treća na Istoku posle trećeg poraza u poslednja četiri meča.


Klipersi su bili nemoćni na svom terenu protiv Nju Orleans Pelikansa, bilo je 131:110 za goste.

Od 8:0 na početku, pa sve do kraja Pelikansi su imali vođstvo i nisu dozvolili bilo kakvu rezultatsku neizvesnost.

Ingram sa 32 i Trej Marfi sa isto toliko poena predvodili su Pelikanse, a za Marfija je ovo bio najbolji meč karijere, jer je postigao čak 10 trojki, uz 11/14 u šutu iz igre.


Klipersi skromni - Hajland 18, Gordon 15, Vestbruk 14 poena i pet asistencija.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda Pelikansa, oni su sada sedmi na Zapadu, odmah iza Klipersa koji imaju dve pobede više.

Ubedljivi u gostima bili su i Bruklin Netsi, koji su slavili u Majamiju sa 129:100, posle preokreta u drugom poluvremenu, koje su dobili sa 64:31!

Bridžis sa 27 poena i sedam asistencija najefikasniji u pobedničpkoj ekipi, Džonson 23, Dinvidi 15, uz 9 asistencija i 7 skokova, a Klakston je upisao 14 poena u 10 skokova.

U ekipi Majamija istakli su se Hirou i Stras sa po 23 poena.

Na kraju da podsetimo i da je sinoć Atlanta savladala Indijanu, uz skroman statistički učinak našeg Bogdanovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke