Noć rekorda, i strašni Bogdanović akter košarkaške istorije!

Autor: Boris Jovanović
utorak 11.05.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Pao rekord star 47 godina, Bogdanović sipao u Vestbrukovoj noći!

AP Photo/Ben Margot
AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Istorija, posle 47 godina srušen je Oskar Robertson. Rasel Vestbruk je stigao do tripl-dabla, 182. u karijeri, 28 poena, 21 asistencija i 13 skokova. Rekord je prešao devet minuta pre kraja, a stigao je da promaši i trojku za pobedu protiv Atlante. Izjavio je da ga nije mnogo "žuljao" rekord i da je on posledica napornog rada i ponosa sa kojim izlazi na teren. Vizardsi ostaju deseti, poslednja pozicija koja vodi u plej-in. Veći problem od poraza im je povreda Bredlija Bila koji je propustiti i novi okršaj sa Atlantom već sutra. Houkse je vodio Jang sa 36 poena, 28 je dodao Kolins, kasne samo pola pobede za četvrtoplasiranim Njujorkom. 

Bogdanović je ubacio 25 poena, sedam trojki, dodao je pet skokova i četiri asistencije. 


Pejsersi su učvrstili mesto u plej-inu, dobili su Klivlend, blistao je Sabonis sa 21 poenom, 20 skokova i 9 asistencija.

U baražu za plej of su sigurni i Grizliji, ugasili su nadu Pelikansa. Razmahao se Valančijunas koji je uz 20 poena, 11 skokova imao i pet blokada. U najgorem slučaju Memfis će biti deseti, još uvek mogu da preskoče i Voriorse na osmom mestu. Ima razlike, sedmi i osmi imaju samo jednu utakmicu do plej ofa, deveti i deseti tim dve.

Dobili su Voriorsi, opet Kari, opet fantastična partija, 35 poena, srušio je vodeću Jutu, pa Golden Stejt ostaje osmi. Stef je pogodio i trojku 14 sekundi pre kraja čime je rešio pitanje pobednika. Imitirao ga je Džordžan Pul koji je pogodio sa svoje polovine sa sirenom na kraju treće četvrtine. Tada je domaćin otišao na +14, Juta je uzvratila, ali je pobeda ostala na Pacifiku. 

San Antonio je tukao Milvoki, dali su Baksima čak 146 poena, od toga 87 u prvom poluvremenu što je rekord franšize. Posle prvog poluvremena "Mamuze" su vodile sa 23 poena razlike i prednost uspele da održe do kraja. DeRozan je ubacio 23 poena, Sparsima je potrebna samo pobeda do kraja da matematički budu u plej-inu. Baksi su prekinuli seriju od pet pobeda, kasne sada za drugoplasiranim Bruklinom jednu pobedu. 

Portland ne propušta šansu, dobili su uz 34 poena Lilarda Hjuston učvrstili su šesto mesto,  dali su 50 koševa u prvoj četvrtini, takođe rekord za Blejzerse. Tim iz Oregona se petoplasiranom Dalasu  približio na pola koraka. 

Rezultati:

Atlanta - Vašington 125:124
KLivlend - Indijana 102:111
Memfis - Nju Orleans 115:110
San Antonio - Milvoki 146:125
Golden Stejt - Juta 119:116
Portland - Hjuston 140:129

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke