Noć trejdova, Jokić bez milosti, solidni Bogdan, Janis rasturio u Holivudu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 09.02.2022.
08:27
Izvor: Sportske.net

Srbi dobri, Adetokumbo strašan, Sansi dele lekcije po Istoku...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Posle Bruklina, Denver je preslišao i Njujork. Niksi su van forme, nisu imali puno nade ni u Koloradu, 10. poraz u 12 mečeva. Nikola Jokić je uz 21 poen, imao 11 skokova, 7 asistencija, izgubio je šest lopti. Nije bilo potrebe da forsira u ofanzivi dobrodošla pomoć od Bartona, Gordona i najefikasnijeg Hilanda (22 koša) mu je olakšala posao. 

U drugoj četvrtini je Srbin predvodio prvu seriju 22:2 Nagetsa koji su napravili osetnu prednost, bilo je +23 na poluvremenu. Nakon toga mirno su priveli meč kraju, kada su Niksi uspeli da se spuste na -13, Jokić je sa par poena iz igre i dva slobodna bacanja vratio stvari na svoje mesto, tu je priča bila gotova. 

Atlanta je razbila oslabljene Pejserse, Jang je vodio domać sa 24 poena, Indijana je usred velikog trejda sa Sakramentom, Sabonis, Holidej, Lemb i pik druge runde za Halibartona, Badija Hilda i Tristana Tompsona koji će morati da zameni Ol-Star Litvanca. Bogdanović je igrao dvadesetak minuta, 13 poena, po par skokova i asistencija, ubacio je tri trojke...

Luka Dončić je ubacio 33 poena, imao 11 asistencija, tri skoka su mu nedostajala za tripl-dabl, Mavsi su vodili tokom čitavog meča protiv Pistonsa i na kraju stigli do treće pbede u nizu. Marjanović ponovo bez prilike da igra, jedini, Maveriksi su bili na +35 desetak minuta pre kraja kada su starteri otišli na klupu...

Adetokumbo je uništio Lejkerse sa 44 poena, promašio je samo tri od dvadeset šuteva, Bobi Portis je dodao 23, Midlton svih 21 ubacio u prvom poluvremenu. Protiv šampiona domaćin nije imao nikakvu šansu, od početka Baksi su terorisali odbranu Lejkersa, imali 70% šuta u prvoj četvrtini, već tokom prvog dela bili na -30. Tu povratka nema, odlična uvertira za Milvoki pred derbi i rimejk prošlogodišnjeg velikog finala sutra u Arizoni protiv Sansa. 

Loše se proveo i drugi tim iz Los Anđelesa, Klipersi su primili 135 poena u Tenesiju. Dža Morant je sa 30 koševa vodio Memfis do pobede fantastični bek "Grizlija" je na 9 od poslednjih 10 mečeva ubacivao 30+ poena. 

Feniks je i dalje prvi, Kris Pol je komandovao u Filadelfiji, sa 16 poena i 12 asistencija, Devin Buker rasturio odbranu Siksersa sa 35 poena, podsećalo je na pobedu u Čikagu pre par večeri. Embid je završio sa 34 poena, 12 skokova, ali je izgubio dve ključne lopte u finišu kada je Filadelfija pokušavala da se vrati u meč. 

Netsi su bez svojih zvezda izgubili i deveti meč u nizu. Od kada se Durant povredio sredinom januara, tim je poražen na 10 od 12 mečeva. Nije bilo ni Hardena i Kajrija, na početku je Boston napravio 20:2 i više se nisu osvrtali. Ovo je šesta pobeda za Kelte u seriji i sada su preskočili Bruklin na sedmom mestu Istoka. Braun i Smart su predvodili goste sa po 22 poena.

Minesota je izrešetala Kingse u Sakramentu, ubacili su im 22 trojke, Orlando je dobio Portland, par sati nakon što je MekKolum posle devet godina u trejdu otišao iz Oregona. On, Leri Nens Džunior i Toni Snel su otišli u Nju Orleans za Džoša Harta, Satoranskog, Aleksander-Vokera, Luzadu i draft pikove. Kad smo kod Pelikansa, da kažemo da su dobili slabi Hjuston, četvrti trijumf u nizu, obeležio ga je Brendon Ingram sa 26 poena. 

Filadelfija - Feniks 109:114
Atlanta - Indijana 133:112
Bruklin - Boston 91:126
Memfis - LA Klipers 135:109
Nju Orleans - Hjuston 110:97
Dalas - Detroit 116:86
Denver - Njujork 132:115
LA Lejkers - Milvoki 116:131
Portland - Orlando 95:113
Sakramento - Minesota 114:134

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke