Nova drama, Barsa jedva izborila finale, šteta za Micova!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.05.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net

Katalonci u poslednjim sekundama izborili finale sa Efesom.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

I drugo polufinale fajnal-fora Evrolige bilo je dramatično, a posle Efesa koji je slomio otpor CSKA, večeras je plasman u finale izborila ekipa Barselone, koja je savladala Olimpiju iz Milana rezultatom 84:82.

Prema tome, u nedelju će se za treće mesto najpre boriti CSKA i Olimpija, a borbu za titulu prvaka Evrope vodiće Barselona i Efes.

S obzirom da je tokom ligaškog dela sezone dominirala i osvojila prvo mesto, Barselona je večeras imala ulogu favorita protiv Olimpije, ali je, baš kao i u četvrtfinalu protiv Zenita imala mnogo problema da dođe do pobede.

U italijanskoj ekipi meč je odlično započeo naš Vladimir Micov, koji je u prvoj četvrtini upisao čak devet poena i napravio neočekivane probleme Barsinoj odbrani.

Predvođena tandemom Mirotić-Kalates, Barselona je na poluvreme otišla sa devet poena razlike, vodila je sa 51:42, ali je u trećoj četvrtini Olimpija zaigrala mnogo bolje, blistao je Kevin Panter i ne samo da se Barsina prednost istopila, nego je Olimpija u poslednju četvrtinu ušla rezultatom 71:67 u svoju korist!

Bila je to najava dramatične završnice, ekipe su se do kraja smenjivale u vođstvu, a odlučujuće poene za Barsu u poslednjim sekundama postigao je Kori Higins za konačnih 84:82.

Nikola Mirotić je sa 21 poenom i šest skokova predvodio pobedničku ekipu, Kalates je upisao 17, a Higins 11 poena. U ekipi iz Milana najbolji Kevin Panter sa 23 i Micov sa 14 postignutih poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke