Nova eksplozija u AdmiralBet ABA ligi - Joanis Papapetru je "crno-beli"!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.07.2022.
08:59
Izvor: Sportske.net

Partizan ozvaničio.

KK Partizan
KK Partizan

Povezane vesti

Joanis Papapetru je četvrto pojačanje Partizana ovog leta, potvrdio je klub.

Posle Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija, doskorašnji kapiten Panatinaikosa je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Partizanom.

Papapetru je rođen 30. marta 1994. u Patri, a prethodne četiri sezone je nosio dres Panatinaikosa, čiji je bio i kapiten. Pre toga, novi krilni košarkaš "crno-belih" je pet godina igrao za Olimpijakos.

Novo pojačanje Partizana iza sebe ima devetogodišnje iskustvo igranja u Evroligi, a samo u sezoni za nama, Joanis Papapetru je prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

U nacionalnom šampionatu Grčke, Papapetru je u sezoni 2021/22 imao učinak od 12,8 poena i 3,7 skokova po meču.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, reprezentativac Grčke je osvojio pet titula nacionalnog šampiona te zemlje, dva nacionalna kupa i dva Superkupa uz priznanja za najkorisnijeg igrača šampionata i nacionalnog kupa Grčke 2021. godine.

Nema sumnje da će ovo biti ogromno pojačanje za "crno-bele" koje čeka i nastup u Evroligi, navijači se potajno nadaju novom podvigu poput onog u Istanbulu, a ukoliko verujete u trijumf "crno-belih", AdmiralBet vam nudi kvotu 35.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke