Nova Evroliga - Čović protiv kuknjave, širi optimizam!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.11.2015.
21:51
Izvor: Sportske.net, b92.net

Za razliku od mnogih koji su u startu osudili odluku da se Evroliga reformiše i smanji broj učesnika sa 24 na 16, prvi čovek Crvene zvezde Telekom ne očekuje ozbiljnije posledice po klubove iz ABA lige.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Naprotiv, Nebojša Čović je u intervjuu za B92 tim povodom izrazio uverenje da će prvak ABA lige biti jedan od tri šampiona koji će izboriti direktan plasman u Evroligu, a da će vicešampion u kvalifikacije.

Takođe, on očekuje i da će treća i četvrtoplasirana ekipa iz ABA lige biti učesnici Evrokupa i sve u svemu, Čović naglašava da ovo ''za početak i nije loše''.

Naime, prvi čovek Crvene zvezde Telekom smatra da odluka o broju učesnika možda i nije konačna i da bi se broj učesnika mogao povećati sa 16 na 18, na primer, ali kao posebno značajnu činjenicu izdvaja značajno povećanje finansijskih sredstava na koja mogu računati učesnici Evrolige.

''Ono što je ključno za ovaj projekat jeste ulazak američke marketinške kompanije IMG koja je ušla sa 630 miliona evra na desetogodišnjem nivou, što je 63 miliona godišnje. Klubovima bi trebalo da se deli oko 60 odsto'', konstatovao je Čović.

Onima koji su odluku Evrolige dočekali ''na nož'', Čović poručuje da od kukanja nema ništa i da se naši pristupi moraju reformisati, a od novoformiranog takmičenja očekuje da za nekoliko godina postane ''evropski NBA''.

''To znači da naši klubovi, kroz niz projekata, moraju da obezbede što veći procenat sopstvenih prihoda i da na taj način ubrzano počnemo da se približavamo bogatima.

Naravno, u tom kontekstu jedna od dimenzija je i sama privatizacija. Imamo prostor za sve to, ali je potreban veliki rad i velika energija.

Čekam šta će sad FIBA da odgovori i koju će kontraponudu da postavi. Mislim da je ovaj koncept dobar, da prestavlja predigru nečega što će se za pet-deset godina odvijati na prostoru Evrope, a to je nekakav pandan američkoj NBA ligi, kao evropski NBA'',
zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gale
Thursday, 12.11.2015
17:06

gde je moj komenter

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Wednesday, 11.11.2015
23:49

U pravu je za ovo. Ne treba kukati jer nam gotovo nista nije oduzeto, ali bojim se da ce se vremenom ici na smanjivanje mesta za ABA ligu.

avatar
Prevrcem se u grobu!
Wednesday, 11.11.2015
22:55

izvini ali ko si ti u svetu kosarke uopste?