Nova košarkaška revolucija - FIBA i Evroliga napreduju u pregovorima

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 27.03.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Značajne informacije za dalji put kojim će ići evropska klupska i reprezentativna košarka.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Rukovodstva Evrolige i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) konstantno razgovaraju o unapređenju odnosa kao i kvaliteta evropske klupske i reprezentativne košarke.

Evroliga i FIBA su okrenuli novi list promenom rukovodstva najjačeg evropskog košarkaškog klupskog takmičenja i dolaskom Dejana Bodiroge i Maršala Glikmana pokušava se sa pronalaskom rešenja oko takmičarskog kalendara. Kako tvrdi "Basket Inside", pregovori trenutno teku u pozitivnom smeru

To bi predstavljalo svojevrsnu "košarkašku revoluciju" imajući u vidu koliko problema je kalendar prouzrokovao, prevashodno reprezentacijama u njihovim kvalifikacionim "prozorima".

Najbolje su to osetile selekcije čiji su igrači glavne figure u najjačim evropskim klubovima poput Srbije. Neretko naši selektori nisu mogli da se oslanjaju na ta imena, pa su kvalifikacije obično iznosili igrači koji igraju AdmiralBet ABA ligu, KLS Evrokup, FIBA takmičenja i tek poneko iz Evrolige, a trenutno i iz VTB lige. Oni su uspešno obavljali svoje zadatke, ali onda dolazi momenat kada se pravi spisak za veliko takmičenje i tu nastaje neprijatna situacija kada veliki broj njih biva izostavljen.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke