Nova pobeda Fenera, Barsa zaustavila zahuktalu Baskoniju!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.03.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Tim Igora Kokoškova ostvario pobedu na teškom gostovanju.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

U utakmici 28. kola Evrolige, Fenerbahče je večeras kao gost savladao ekipu Asvela u Vilerbanu rezultatom 90:86 i nastavio uspon na evroligaškoj tabeli.

Ovo je sedamnaesta pobeda ekipe iz Istanbula, a Asvel je pretrpeo šesnaesti poraz od početka sezone.

Utakmica je svih 40 minuta bila rezultatski neizvesna, nijanse su odlučivale, a Fenerbahče je serijom 6:2 u finišu meča prelomio ovaj duel u svoju korist.

Nando de Kolo je sa 24 poena, šest asistencija i četiri skoka bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a odličan je bio i naš Marko Gudurić sa 13 poena, koliko je upisao i Kanađanin Pjer. Kod domaćih 15 poena Lajtija, po 14 su postigli Bako i Kol.

Manje neizvesnosti doneo je duel Barselone i Baskonije, koja je do večeras bila u seriji pobeda. Barsa je tu njihovu seriju prekinula pobedom rezultatom 71:57.

Ovo je Barselonina 20. pobeda kojom se učvrstila na prvom mestu, a Baskonija je sada na 50 posto uspešnosti - 14/14.

Posebno upečatljiva bila je prva četvrtina koju je Barselona dobila sa 25:4 i delovalo je da Baskoniji preti debakl, ali su se gosti vratili u igru tokom drugog i trećeg kvartala. Ali, kada je bilo najvažnije, Barselona je opet bila bolja i finiš meča protekao je bez neizvesnosti.

Nikola Mirotić je bio najbolji akter meča sa 18 poena i 10 skokova, pratio ga je Higins sa 13, a na drugoj strani najefikasniji Jusufa Fal sa 12 poena.

-

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke