Nova promena, Jokić opet prvi u trci za MVP, Embid će platiti ceh "čudesnom ozdravljenju"?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.03.2023.
10:41
Izvor: Sportske.net

I Amerikanci ironični...

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

I dalje se u Americi lome koplja oko toga ko će biti MVP.

Iako je poznato da Nikola Jokić nije baš zainteresovan, sada Embid tvrdi da ni njega ne zanima i da je prioritet da bude spreman za plej-of i bitku za trofeje. Samo, nije ga bilo u Koloradu, ali je zaigrao noćas u sudaru Siksersa sa Dalasom.

Mislili smo da su jedino srpski mediji ironični u vezi sa njegovim misterioznim povredama (nije igrao protiv Denvera u gostima od 2019. godine), međutim jutros je u Americi dosta naslova koji počinju "Embid se čudesno izlečio" i sličnim konstrukcijama.

Ali, došlo je do promene u kvotama, opet, sada je Jokić blagi favorit za MVP titulu, kvota je na AdmiralBetu 2.09 na Srbina, Kamerunac je na 2.11.

Ponovo "hajp" ili je Embid naškodio sebi jer se nije pojavio na duelu sa najvećim rivalom. 

Kendrik Perkins koji je podržavao njegovu "kandidaturu" sada tvrdi da je centar Filadelfije dugovao revanš Jokiću, da je indikativno da se ne pojavljuje u Denveru u ovoj deceniji i da će to imati uticaja na njegov glas. Izgleda da nije Perkins u pitanju, već i drugi.

U svakom slučaju Jokić gleda ka plej-ofu, Denver je baš blizu prvog mesta na Zapadu, ali u NBA ima nešto i u individualnim nagradama, bez obzira šta igrači tvrde. Ako odbrani i drugi put ovaj trofej, Jokić će stići Larija Birda koji je to tri puta uradio sredinom osamdesetih. 

Inače, Denver večeras ili bolje da kažemo naredne noći igra protiv Pelikansa kod kuće, šansa je to da prednost na vrhu u odnosu na Memfis povećaju na 4.5 koraka što znači da će ih samo neverovatni rasplet, da izgube sve do kraja, a rival pobedi u svim mečevima odvojiti od prve pozicije.  

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke