Nova "stotka" ubedljivog Partizana na otvaranju paklenog rasporeda

Autor: Sportske Net
utorak 18.01.2022.
22:33
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv Partizan ponovo "stotkom" savladao Hamburg.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Partizan je u “Pioniru” savladao Hamburg u okviru 10. kola Evrokupa rezultatom 102:77 (34:14, 31:27, 20:12, 15:24)

Ovo je bila prva od tri utakmice koje Partizan igra u razmaku od pet dana.

Bez kapitena Radeta Zagorca tim Željka Obradovića je dočekao nemačke rivale.

Crno-beli su meč završili sa 14 ukradenih lopti, 25 defanzivnih, a 12 ofanzivsnih skokova, 16 asistencija i 20 izgubljenih lopti. 

Partizan je sjajno otvorio meč u “Pioniru” zahvaljujući dobroj odbrani i brzim poenima. S druge stane, Hamburg se mučio sa realizacijom napada. Gledala se vrlo atraktvna i brza košarka. Lesor je bio prilično šuterski raspoložen, pa je pokrenuo Partizanovu kanonadu. Posle prvih 10 minuta crno-beli imali su 20 poena prednosti.

U nastavku gledao se sličan scenario. Hamburg je počeo da se budi na obe strane terena, međutim nedovoljno da parira raspoloženom “parnom valjku”. Odlična odbrana, ali i više nego uspeša procenat šuta Partizanu su doneli prednost od 65:41 na poluvremenu.

Lesor je nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu otvorivši serijom 5:0 treću četvrtinu. Hamburg s druge strane posle početne trojke, nije nalazio rešenje u napadu. Tempo igre je očekivano opao, ali je Partizan koristio rupe u odbrani gostiju i stizao do lakih poena.

Kuruc je trojkom otvorio poslednji kvartal i povisio na 35 poena prednosti za Partizan. Odgovorili su gosti sa dve vezane trojke, ali je Partizan održavao prednost od 30-ak razlike. Homsli i Kristen su ponovo vezali dva uspešna šuta sa distance. Srpski predstavnik je do kraja sačuvao veliku prednost i slavio sa 102 ubačena poena. 

Partizan je iskoristio Hamburgovo oružje protiv njega. Kontrama, ukradenim loptama i defanzivnim skokom slomio je protivnika, koji nije uspeo da se odbrani protiv bolje ekipe. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Lesor sa 22 poena i šest skokova, Ledej je postigao 18 uz osam skokova, Panter 15, a Koprivica 13. 

U ekipi Hamburga istakao se Robin sa 20 poena, Homsli je upisao 14. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke