Nova tabela Evrolige - Partizan je sad za petama Zvezdi!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.12.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Što je najvažnije, i jedni i drugi su i dalje u konkurenciji za plasman u Top 8.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti


Večeras je završeno i 16. kolo Evrolige, poslednje u 2022. godini, a naši predstavnici su u ovom kolu imali polovičan učinak. Partizan je sinoć na svom terenu savladao Bajern sa 83:77, a Crvena zvezda je večeras posle prave drame, velike borbe i preokreta poražena u ''Pioniru'' od Barselone rezultatom 99:94, posle produžetka. U regularnom toku meča rezultat je bio 84:84, i to posle trojke Nikole Mirotića u poslednjoj sekundi.

Dakle, Zvezda je ispustila veliku priliku da i bez povređenog Luke Vildoze, kao i Fakunda Kampaca koji još uvek nije registrovan za Evroligu, nastavi sa odličnim rezultatima i učvrsti se u gornjem delu tabele.

Sada crveno-beli imaju 50-postotni skor od po osam pobeda i poraza, pa sada zauzimaju deseto mesto na tabeli, ali sa istim skorom kao i Efes i Žalgiris na osmoj i devetoj poziciji.

Partizanu je pobeda nad Bajernom treća uzastopna u Evroligi, pa sada crno-beli imaju sedam pobeda i devet poraza i na tabeli su sada za petama Crvenoj zvezdi, na jedanaestoj poziciji. Isti učinak kao Partizan imaju i Valensija i Virtus, a kompletnu tabelu Evrolige posle 16 odigranih kola možete da vidite u prilogu.

U sledećem kolu, Partizan će 5. januara dočekati ekipu Monaka, a Crvena zvezda će na Badnji dan gostovati u Valensiji.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke