Nova ''transfer-bomba'' u Evroligi - Šabaz Nejpir! I odmah će igrati protiv Zvezde...

Autor: Darko Mitrović
subota 28.01.2023.
18:56
Izvor: Sportske.net

Spekulacije trajale od letos, konačno je potpisao!

Euroleague Basketball
Euroleague Basketball

Povezane vesti

Više nema nagađanja, sada je zvanično - Šabaz Nejpir je novi košarkaš Armanija iz Milana!

To je milanski evroligaš večeras zvanično potrvrdio na klupskom sajtu, a sa Nejpirom je potpisan ugovor do kraja sezone.

Podsetimo, tokom leta se u medijima dosta pisalo kako bi Nejpir mogao da pojača Crvenu zvezdu, ali se taj transfer nije realizovao, posle čega je Zvezda angažovala Luku Vildozu, kasnije i Fakunda Kampaca, pa sada crveno-beli baš i nemaju razloga da žale za Nejpirom.

On je prošle sezone nastupao za ruski Zenit, jesenas je imao kraći izlet u Meksiko, ali sada se na velika vrata vraća u Evropu.

Nejpir ima 31 godinu, rođen je u Masačusetsu, a sa majčine strane je portorikanskog porekla. Visok je 1.83 metra i igra na poziciji plejmejkera.

''Kako se približava ključni deo sezone, odlučili smo da se fokusiramo na visoko motivisanog igrača sa pravim veštinama da nam pomogne odmah, a zatim i tokom cele sezone'', rekao je generalni menadžer Hristos Stavropulos.

Zadovoljstvo ne krije ni sam košarkaš zbog realizovanog transfera.

''Veoma sam uzbuđen što ću igrati za ovu ekipu, što me trenira sjajna grupa trenera i što ću igrati zajedno sa drugim sjajnim igračima. Radujem se što ću igrati pred navijačima Olimpije i što ću imati priliku da slavim pobede sa svima njima“, izjavio je Nejpir.

Podsetimo, Crvena zvezda će već u četvrtak gostovati u Milanu, a Nejpir će joj, izvesno, otežati posao.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke