Novajlija objasnio, evo zašto je izabrao Partizan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.07.2018.
17:22
Izvor: Sportske.net

On je četvrto pojačanje crno-belih ovog leta, prvo na centarskoj poziciji i veruje da je napravio pravi potez.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Dvadesettrogodišnji Australijanac Džok Lendejl sinoć je ozvaničio dvogodišnju saradnju sa Partizanom i trebalo bi da u novoj sezoni bude veliko pojačanje za crno-bele na poziciji centra.

Njegov transfer u Partizan sa Univerziteta Sent Meris izazvao je veliku pažnju i u Australiji, pa je Lendejl u izjavi za tamošnji ''Herald San'' objasnio zbog čega je izabrao Partizan i Evropu, umesto Amerike i, eventualno, NBA lige.

Naravno, NBA liga je ostala njegov glavni cilj u karijeri, ali veruje da će mu nastupi u Partizanu pomoći da se još bolje spremi za taj izazov.

''San o NBA ligi je još živ, ali pogledajte puteve drugih košarkaša iz Australije koji su sada u NBA. Mnogi od njih su proveli tri ili četiri godine u Evropi, podigli samopouzdanje, ojačali, naučili da igraju u elitnim takmičenjima.

Vidite da svake godine pet ili šest momaka iz Evrope odlazi iz evropskih timova u NBA i verujem da ću i ja biti među njima. Mislim da promena scenarija i izgradnja samopouzdanja kao profesionalcu neće biti loša ideja'', objašnjava Lendejl.

Potom je ortkrio i šta mu je rečeno tokom pregovora sa ljudima iz Partizana.

''Rekli su mi da imaju prostor u timu na mojoj pozicijii, da ću imati priliku da igram i da će se igra vrteti oko mene. To je sve što mi je bilo potrebno. Još sam mlad i učim. Za mene ne bi bilo dobro da sam otišao u NBA i da sedim na kraju klupe'', zaključio je Lendejl.

Podsetimo, Partizan je ovog leta pre Lendejla angažovao i Radeta Zagorca, Alekseja Nikolića i Markusa Pejdža.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 01.08.2018
11:20

Gagić, Lendejl, Šalić, Brajma... 4 centra je mnogo. Kontam da će Šalić u Mladost