Novajlija u AdmiralBet ABA ligi stvara sve jači tim, stigao i peti stranac - supertalentovani Turčin!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.08.2022.
14:58
Izvor: Sportske.net

Skopljanci formirali sasvim solidnu ekipu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ekipa skopskog MZT-a vratila se u AdmiralBet ABA ligu posle četvorogodišnjeg odsustva, a u prva dva kola imaće paklen raspored - prvo će gostovati Zvezdi, a onda im u goste stiže još jedan evroligaš - ekipa Partizana.

Ipak, korak po korak, pojačavaju se i Skopljanci, pa su danas ozvaničili dolazak i petog stranca. To je supertalentovani turski centar Samit Jigitoglu koji ima 18 godina, a visok je 216 cm.

On je prošlog leta iz Bešiktaša došao u MZT Skoplje 2, za koji je u prvoligaškom takmičenju odigrao 16 utakmica sa prosekom 10,3 poena i 8,5 skokova. O kakvom talentu se radi govori i podatak da je prethodne sezone bio deo ol-star tima juniorske Evrolige, koji je nastupio na završnom turniru ovog takmičenja.

Kako je danas saopšteno na zvaničnom sajtu AdmiralBet ABA lige, Jigitoglu je dvanaesti košarkaš kojeg će trener Aleksandar Petrović imati na raspolaganju za novu sezonu. Tu su i Amerikanci Bre Ajvi, Evan Maksvel i Majk Kafi, Srbin Strahinja Mićović, kao i makedonski reprezentativci Damjan i Vojdan Stojanovski, Adem Mekić, Bojan Krstevski, Damjan Robev, Andrej Magdevski i Anrej Andonoski. Sa prvim timom radiće i omladinci Dimitar Ivanov, Marko Spasovski i Bojan Veličkovski.

Kako trenutno izgledaju sastavi svih 14 ekipa u AdmiralBet ABA ligi pogledajte u našem blogu koji se svakodnevno ažurira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke