Nove bravure i novi tripl-dabl Nikole Jokića, Nagetsi na ''plus 29'' protiv Kavalirsa!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2024.
23:50
Izvor: Sportske.net

Denver se vratio u pobednički ritam zahvaljujući maestralnom Jokiću.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Posle dva vezana poraza od Finiksa i Minesote, Denver Nagetsi su večeras pred svojim navijačima savladali Klivlend Kavalirse i upisali 52. pobedu u sezoni.

Bio je to duel trećeplasirane ekipe Zapada (Denver) i trećeplasiranog tima na Istoku (Klivlend). Završen je rezultatom 130:101 u korist Denvera u čijem sastavu ponovo nije bilo povređenog Džamala Mareja, ali kada je Nikola Jokić u svom elementu, onda za tim trenera Melouna nema problema.

Srpski centar je večeras upisao 23. tripl-dabl u sezoni, postigao je 26 poena (11/18 šut iz igre), uz 18 skokova i 16 asistencija za oko 35 minuta u igri. On je već u prvom poluvremenu bio blizu tripl-dabla, na kraju druge četvrtine je imao učinak od 14 poena, 10 skokova i 8 asistencija za samo 18 minuta na terenu, a u nastavku je dodatno uvećao sve ove brojke.

Klivlend se dobro držao sve do pred kraj druge četvrtine, kada je Denver svoju prednost učinio dvocifrenom, a pitanje pobednika je definitivno rešeno u trećem kvartalu koji je Denver dobio sa 36:21.

Do kraja rutinsko odrađivanje posla za domaći tim i prilično ubedljiva pobeda nad Kavalirsima kojima je ovo 30. poraz u sezoni.

Uz Jokića su se u pobedničkoj ekipi istakli i Koldvel-Poup sa 22, Džekson i Porter sa po 19.

Kod gostiju najbolji Mobli sa 23 i Alen sa 19 postignutih poena.

-

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke