Nove dve Pešićeve brige - Nedović i Lučić!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.09.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Posle meča je to kratko prokomentarisao, čekaju se dodatne informacije.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Od samog početka Evrobasketa reprezentacija Srbije nije kompletna. Nikola Milutinov je doputovao tek u nedelju zbog virusne infekcije, ali se još uvek čeka na njegov debi na ovom šampionatu.

Selektor Pešić ga je poštedeo napora protiv Finske i večeras protiv Izraela, nije bilo potrebe da ulazi, ali je za očekivati da već od meča protiv Poljske u četvrtak konačno zaigra i da bude spreman za najvažnije mečeve.

To je dobra vest, ali se iz dana u dan pojavljuju novi problemi. 

Tek što se Milutinov priključio ekipi, iz nje je ispao Vanja Marinković zbog stomačnog virusa, pa ni njega nije bilo u poslednje dve utakmice. Teško da će selektor Pešić moći na njega da računa i za meč sa Poljskom, ali od osmine finala bi trebalo da bude u pogonu.

Ali, od večeras se postavlja pitanje i šta je sa Nemanjom Nedovićem i Vladimirom Lučićem. I jedan i drugi su se tokom meča sa Izraelom požalili na povrede, pa je jedno od pitanja novinara posle meča za selektora Pešića bilo i kakva je situacija sa njima dvojicom.

''Ne znam, videćemo kad nas doktori obaveste. Za sada ne znamo ništa'', izjavio je Pešić i potom stavio akcenat na igru našeg tima u odbrani.

''Znate kako, sa odbranom nikada nismo zadovoljni. Mi stvarno mislimo da je odbrana baza kompletne igre i organizovati igru protiv odbrane kakva je Izrael, gde su praktično svi u nekom popu, vrlo su blizu... Ukupno gledano, problem je bio taj što mi nismo skokove u odbrani pretvarali u kontranapade, to nam je smetalo, verovatno smo bili malo opterećeni promenama, više smo mislili na naš napad, da je najbolji napad protiv takvih odbrana kontranapad. Previše smo igrali pet na pet. To je nešto što nas ne zadovoljava.

Važno je da stvaramo prednost na terenu, malo smo se opteretili sa faulovima, došle su povrede, prvo je došao tu Nedović, onda Lučić, svaka utakmica, svaki dan se nešto desi. Malo nas to poremeti, igračima to smeta. Onda se taj mečap poremeti, ali ukupno gledano, imali smo zadatak da Avdiju, što nije bilo loše, s obzirom na to koliko poseda igraju na njega, između 15-20, da ga zadržimo, mi smo to dobro radili. Uvek može bolje'', izjavio je Pešić, a prenosi ''Telegraf''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke