Nove pobede Slovenije i BiH, Evrobasket ih čeka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.11.2020.
23:30
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da će i Srbija njihovim stopama...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Posle Hrvatske, još dve selekcije iz regiona večeras su upisale nove pobede u kvalifikacijama za Evrobasket i plasirale se na završni turnir.

Slovenija je u četvrtom kolu Grupe F savladala Austriju sa 77:64, što je Slovencima treća pobeda u četiri meča i zauzimaju prvo mesto u grupi, doduže uz dva meča više od Mađarske, koja ima skor 2-0.

Slovence je do nove pobede ponovo predvodio Jaka Blažič, koji je ovoga puta upisao 16 poena i četiri skoka, a pratio ga je Gregor Horvat sa 14 poena.

U selekciji Austrije najbolji Bogić Vujošević sa 22 postignuta poena.

Uspešna je bila i selekcija BiH, koja je u Grupi H upisala svoju treću pobedu. BiH je bila bolja od Letonije, slavila je sa 79:73, pa sa Grčkom deli prvo mesto na tabeli, sa skorom 3-1.

Edin Atić i Kenan Kamenjaš su sa po 19 poena predvodili selekciju Bosne i Hercegovine do pobede, a kod Letonaca 19 poena imao je Rihards Lomaš.

Zanimljivo je i u Grupi C, gde su se Litvanci večeras iskupili za iznenađujući poraz od Danske u prošlom kolu. Ovoga puta, predvođeni Bendzijusom sa 19 poena, naneli su prvi poraz Belgiji, rezultatom 84-71, dok su Danci iznenadili i Čehe (91-90), pa sada na tabeli Belgija vodi sa skorom 3-1, Litvanija i Danska imaju 2-2, a Česi su poslednji sa 1-3.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke