Nove uloge u "Morači", znači li to još bolji Partizan?

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 15.05.2022.
09:50
Izvor: Sportske.net

Čeka se prvi finalista plej-ofa AdmiralBet ABA lige

Povezane vesti

Partizan i Budućnost su u utorak u "Pioniru" otvorili polufinalnu seriju plej-ofa AdmiralBet ABA lige, crno-beli su ubedljivo trijumfovali rezultatom 82:66 i stigli na korak od plasmana u finale. Bilo bi to prvo finale za crno-bele posle čak devet godina u ovom takmičenju, u kom je svojevremeno Partizan bio nenadmašan! Da bi Obradovićev tim to ostvario, neophodna mu je još jedna pobeda, da li u nedelju od 20.45h u "Morači" ili u eventualnoj majstorici koja bi se igrala u Beogradu.

Iako je pobeda u prvom meču bila rezultatski ubedljiva, utisak je da crno-beli imaju još dosta rezervi u svojoj igri. Kako se i očekivalo, šokantna eliminacija iz Evrokupa već u osmini finala, kao i duga pauza koja je potom usledila, negativno su psihološki uticale na igrače Partizana koji su u velikom grču započeli duel sa Podgoričanima, pogotovo jer su imali i imperativ pobede i veliku želju da se pred svojim navijačima iskupe za prethodno razočaranje.

Taj psihološki pritisak je možda najuočljiviji bio kod Alekse Avramovića i Jama Madara, igrača koji su bili tragičari poraza od Burse. Iako su protiv Budućnosti imali dobrih momenata, u nekoliko navrata su prilično iznervirali trenera Obradovića, pre svega zbog previše izgubljenih lopti u drugom poluvremenu. Tada su Podgoričani preko Popovića vršili nešto snažniji pritisak što se za Partizanove organizatore igre pokazalo kao veliki problem, pa smo imali i situaciju da crno-beli za kratko vreme tri puta izgube lopte na sličan način.

Kraj prve i veći deo druge četvrtine pokazali su se kao veoma važni za ishod ovog meča, tada je Partizan bio najbliži igri koju trener Obradović očekuje od ove ekipe, pre svega kada je u pitanju energija u odbrani i zahvaljujući tome su napravili seriju 11:0, stekli petnaestak poena prednosti koju su manje-više uspešno održali do kraja meča. U odbrani su prednjačili Lesor i
Trifunović, a kada se i Panter u drugom kvartalu bacio za loptu, osvojio je i započeo kontru koju je zakucavanjem završio Ledej, tribine su "eksplodirale".

Ledej je napadački prednjačio, i kada god bi Budućnost prilazila na jednocifreni zaostatak, on bi svojim poenima vraćao ubedljivu razliku. Takođe, u uvodnim minutima meča je upravo on pokrenuo ekipu koja je bila u velikom grču i svojom trojkom je zaustavio početni nalet gostiju.
Za pohvalu je i veliki broj asistencija crno-belih (24), a kako se i očekivalo, Lesor i Koprivica su dominirali u odnosu na centre rivala. Dobra vest za crno-bele je i povratak na teren Alena Smailagića koji zbog povrede nije igrao protiv Burse, ali je još uvek daleko od prave forme. Treba očekivati njegove sve bolje partije i možda upravo Smailagić ima najviše prostora za napredak u narednim mečevima u ekipi Partizana.

Istovremeno, očekujemo i znatno bolju igru Budućnosti u drugom meču. Mnogo otvorenih šuteva za tri poena promašili su u "Pioniru", kasno su se probudili Sili i Popović koji su vezali nekoliko trojki u drugom poluvrenenu i generalno mogli su mnogo više problema da naprave crno-belima. Micov je daleko od nekadašnje forme, a podbacio je i Danilo Nikolić koji je prvi meč završio bez poena uz šut iz igre 0/5 i teško da će u "Morači" ponoviti tako lošu partiju, imajući u vidu da je odličan šut nešto po čemu je prepoznatljiv. Ali, ako je Partizan u utorak bio pod imperativom pobede, sada se taj pritisak prebacuje na ekipu Budućnosti, uloge su izmenjene, pa ne bi trebalo da iznenadi ako crno-beli budu mnogo bolje šuterski raspoloženi u Podgorici nego što je to bio slučaj u "Pioniru" gde ih je taj pritisak sputavao. U najkraćem, očekujemo mnogo bolju utakmicu u "Morači"i još zanimljiviju borbu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke