Novi Amerikanac u reprezentaciji Crne Gore, imao je odlične brojke u Bundesligi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2022.
09:05
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Sve mu je novo, samo jednog igrača odranije poznaje.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Reprezentacija Crne Gore nastavlja u petak kvalifikacije za Mundobasket utakmicom na svom terenu protiv Francuske, a ''Sokolovi'' će od tog susreta biti jači za novog naturalizovanog Amerikanca.

Umesto Džastina Kobsa, koji je bio prethodni Amerikanac koji je branio boje Crne Gore, sada je njihov nacionalni tim pojačao Džona Radebau.

Ovaj 25-godišnji bek je rođen u Koloradu, tamo je završio koledž, a prvi angažman u Evropi imao je u švedskom Kepingu. Prošlu sezonu je odlično odigrao u ekipi nemačkog Ludvigsburga, gde je u Bundesligi imao učinak od 14.8 poena, 5.4 skokova, 3.8 asistencija i 1.7 ukradenih lopti, pa je nedavno realizovao transfer u Tenerife i naredne sezone gledaćemo ga u španskoj Endesa ligi.

Ali, pre Tenerifa, treba da se upozna i sa novim saigračima u reprezentaciji Crne Gore.

''Od crnogorskih igrača znam Fedora Žugića, jer smo se sastali u četvrtfinalu plej-ofa. Ostale slabije znam, ovo je za mene skroz novo iskustvo i pokušavam da se naviknem. Ne znam iskreno šta tačno da očekujem, sve je ovo potpuno novo iskustvo za mene. Došao sam, želim da igram košarku i nadam se da ću uraditi neke dobre stvari. To je sve što mogu da kažem'', izjavio je Džona Radebou, a prenose ''Vijesti''.

A za to vreme, AdmiralBet je već objavio kvote za šampiona NBA lige za sezonu 2022/23. Aktuelni šampion Golden Stejt je prvi favorit, a kvota da će Voriorsi osvojiti novi šampionski prsten iznosi 6.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke