Novi brejk, nazire se veliko finale NBA?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 26.05.2022.
07:35
Izvor: Sportske.net

Boston slavio na Floridi, ključ serije?

AP Photo/Wilfredo Lee)
AP Photo/Wilfredo Lee)

Povezane vesti

Nije bilo lepo, koga briga. Seltiksi prvi put vode u seriji, napravili su noćas novi brejk i prvi put vode u seriji. Na kraju je bilo 93;80 za "Kelte" koji su gvozdenom odbranom slomili rivala.

Bostonova odbrana zadržala je Majami na 32% šuta, 16% za tri opena, pa i ako samo nisu mogli da pogode gotovo ništa, Seltiksi su stigli do pobede. Tejtum i Braun su dali samo 10 poena u prvom poluvremenu, ali su u poslednjoj četvrtini počeli da pogađaju. Četiri trojke na startu poslednje četvrtine, donele su +23, ovakav Majami nije bio spreman da uzvrati.

Tejtum je završio sa 22 poena, 12 skokova i 9 asistencija. Tradicija kaže da Boston ume da završi posao, imaju skor 40-4 kroz istoriju kada vode 3:2. Samo, pre deset godina su bili u ovoj situaciji i to, pogađate protiv Majamija, vodili su sa 3:2 i izgubili seriju.

Majamiju je nedostajao Herou, najbolji šesti igrač lige, Batler, Louri i Štrus su roviti, igraju očajno poslednja dva meča, ali je Erik Spelstra odbio bilo kakav alibi. Na kraju krajeva i Boston je bez Markusa Smarta, Tejtum igra sa povredom ramena. Bolji od ostalih kod domaćina Bam Adebajo sa 18 poena, 10 skokova, Batler je dao 13, uz šut 4 od 18. Jasno zbog čega Hit nije imao šansu.

Serija opet ide u Masačusets, videćemo da li će "Kelti" sutra uveče završiti posao ili nas čeka sedmi meč u Majamiju.

Hoćemo li večeras videti kraj na Zapadu? U zalivu Voriorsi dočekuju Dalas, veliki su favoriti, vode 3:1, AdmiralBet ima kvotu 1.65. za popularni prelaz iz 1-1, čini nam se da će Luka Dončić teško odoleti Golden Stejtu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke