Novi detalji, Teodosić precrtan jer je prekršio Pešićevo pravilo?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 10.08.2022.
11:08
Izvor: Sportske.net, Kurir

Da li je ovo "kap koja je prelila čašu" ili je selektor odlučio da ne popusti kapitenu, ostaje da se vidi.

© 2021 Pedja Milosavljevic
© 2021 Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić ne računa na kapitena Miloša Teodosića za predstojeće utakmice sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kao ni za Evropsko prvenstvo.

Ovakva odluka začudila je sportsku javnost ne samo u Srbiji, već i širom Evrope.

O pravim razlozima se i dalje spekuliše, prvobitno je izašla informacija da nije bilo svađe između Pešića i Teodosića, te da košarkaš nije u planovima selektora koji ga ne vidi u timu.

Kurir je danas preneo da je još jedan detalj doprineo ovakvoj odluci Pešića.

Kapiten je navodno prekršio disciplinu koja se tiče perioda za spavanje, satnica je određena svim igračima, a Teodosić je nije ispoštovao.

Posle razmišljanja i konsultacija sa preostalim članovima stručnog štaba Pešić je presekao i saopštio Teu da na njega ne računa u nastavku priprema, prenosi Kurir.

"Jedan od ključnih problema u celoj priči je i činjenica da Vasa Micić i Miloš Teodosić ne funkcionišu najbolje zajedno košarkaški. To se već videlo na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu. A prvi dani rada u Staroj Pazovi potvrdili su Pešiću da tu stvari nisu onakve kakve bi trebalo da budu. To je otvorilo ceo problem i nagovestilo da bi moralo da se nađe neko rešenje", tvrdi isti izvor.

Da li je to "kap koja je prelila čašu", ukoliko ima istine u tome, ili je selektor odlučio da strogo sprovodi pravila po čemu je poznat kao trener, ostaje da se vidi.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će 25. avgusta dočekati Grčku, a tri dana kasnije igraće na gostovanju protiv Turske.

Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Protivnici Srbije u Grupi D biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Ukoliko verujete u izabranike Svetislava Pešića i pored izostanka Miloša Teodosića, zlato za Srbiju AdmiralBet plaća sjajnom kvotom 4.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke