Novi kandidat za klupu Kingsa, Divac može da se zahvali LeBronu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 13.04.2019.
23:47
Izvor: Sportske.net

GM Sakramenta povukao je radikalan potez i otpustio trenera, nakon relativno uspešne sezone.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sakramento Kingsi su imali najbolji rezultat u ligi još od 2006. godine, ali to nije zadovoljilo Divca, koji je imao brojne nesuglasice sa trenerom Dejvom Jergerom.

Zato je njegov prvi potez nakon potpisivanja novog ugovora bio da otpusti trenera Jergera, godinu dana pre isticanja saradanje.

Pojavila se priča da bi iskusni Etore Mesina mogao da sedne na klupu "Kraljeva", jedan od kandidata je i Monti Vilijams, asistent iz Nju Orleans Pelikansa.

Ipak, kako Adrijan Vojnarovski prenosi, Kingsi su napravili veliki pomak ka angažovanju novog trenera i to nije nijedan od pomenute dvojice stručnjaka.

Kako stvari stoje, klupi Sakramenta bi trebalo da preuzme doskorašnji trener LA Lejkersa Luk Volton.


Volton je beležio solidne rezultate sa mladom četom Lejkersa, ali je uprava razočarana jer ove sezone sa LeBronom Džejmsom nije uspeo da se domogne ni doigravanja.

Zbog toga je ostao bez posla, šuška se da bi mogao da ga nasledi Tajron Lu, LeBronov čovek, koji je sa klupe "predvodio" Kavalirse u šampionskoj sezoni.

Bilo kako bilo, Volton je slobodan, Divac je sa nekadašnjim košarkašem Lejkersa i delio svlačionicu u svojoj poslednjoj sezoni u karijeri, pa bi to poznanstvo moglo da bude presudno.

Vojnarovski prenosi da pregovori idu u dobrom smeru i da bi sve moglo da bude ozvaničeno do kraja nedelje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke