Novi košarkaški praznik, igra Zvezda! Neka se serije nastave! (21:30h)

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.01.2017.
11:53
Izvor: Sportske.net

Baskonija u seriji poraza, Zvezda niže pobede, neka tako ostane i posle večerašnjeg evroligaškog dvoboja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kako Zvezda igra ove sezone, svaka utakmica Radonjićevih pulena, pogotovo u Evroligi, dočekuje se sa velikim nestrpljenjem.

Šampion Srbije i ABA lige je u proteklih mesec dana redom rušio najveća imena u evropskoj košarci (Real, Fener, Makabi dva puta, Žalgiris...), vezao pet uzastopnih pobeda u elitnom evropskom takmičenju i učvrstio se među osam najboljih ekipa, na mestu koje vodi u nokaut fazu takmičenja.

Posebno imprsinira samopouzdanje ekipe Dejana Radonjića, njihova samouverena, kolektivna igra i možemo slobodno reći da u poslednje vreme ostavljaju najjači utisak u Evropi.

S druge strane, Baskonija je takođe igrala odlično u najvećem delu sezone, visoko je pozicionirana na tabeli Evrolige, ali je u prethodna dva kola vezala dva poraza, od kojih je posebno ubedljiv bio onaj protiv Olimpijakosa u Pireju (92:62) pre nekoliko dana.

Nadamo se da će Zvezda iskoristiti ovaj pad u formi svog narednog rivala, i pored problema tokom putovanja u Španiju, o čemu smo izvestili tokom jučerašnjeg dana.

Crveno-beli su, međutim, mnogo puta ove sezone da su jači i od umora i svih drugih problema, pa verujemo da ni ovaj najnoviji neće uticati na njihovu igru večeras protiv Baskonije.

Uz to, imaće i dodatni motiv, što su i naglasili u jučerašnjim izjavama pred polazak na put, a to je poraz od Baskonije u Beogradu 4. novembra, kada je španski tim slavio pred ''Delijama'' sa 70:63.

Vreme je za ''naplatu dugova''. Zvezdo, možeš ti i to!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 24.01.2017
17:04

Totalno dve razlicite kosarke, pogotovo kad Baskonija igra kuci, jedni igraju na mali broj poena, dok drugi na veliki, tako da ko uvede utakmicu u ritam koj njima odgovara, ima ce vece sanse za pobedu.

avatar
Dr_znate_koji
Tuesday, 24.01.2017
15:19

Mislim da cemo veceras da se stedimo za PAO.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 24.01.2017
16:33

Ne znamo mi da se stedimo u EL, jedino ako udjemo u zadnju cetvrtinu sa zaostatkom koji je osetno veci, pa onda samo trojke pucaj, a u odbrani skupljaj u reketu pa sta bude... male sanse za podvig imamo, ali ipak postoje...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 24.01.2017
21:29

Ne verujem u to jer to je mač sa dve oštrice. Zamisli da se večeras štedimo i izgubimo, a onda protiv Pao ne bude naš dan i popijemo dva poraza za redom. Treba ići na pobedu kao i svaku utakmicu bez kalkulacija. Napred Zvezdo.

avatar
Guner25
Tuesday, 24.01.2017
14:36

Pa i nije bas Baskonija u seriji poraza,posebno na svom terenu... Zvezdine prednosti: Radonjin skor protiv Spanaca (nimalo zanemarljiv podatak), dobra forma, zrela i agresivna igra, brzo uklapanje novog igraca, koji moze da donese kvalitet na unutrasnjim pozicijama. Baskonijina prednost: domaci teren (primetno domacinska ekipa,ove sezone statisticki vise nego bilo koja) + putesestvije po Evropi Zvezde, dugacak roster, sa centrom suterom, jedan igrac manje u Zvezdinoj spoljnoj liniji, koji ne igra na nivo kom je ocekivano, ali daleko od toga da mu je uloga zanemarljiva. Momci samo jako, pa ako bude prilike iskoristite je :)

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 24.01.2017
14:13

Niko nije ni svestan koliko je tezak ovaj mec, najveci izazov do sada, nijedan mec u decembru mesecu pa sve do sada nije bio ovoliko tezak. Verovatno nakon Moskve najteze moguce gostovanje. Imaju 8-1 na svom terenu, jedva Olympiakos ih je dobio. Postizu cesto po 100 poena i to govori o njihovom napadu koliko je mocan. Sinonim su za timsku igru, igraju brzu i lepu kosarku, deluju dosta uigrano...Imaju neke strasne pobede za sobom, Uniks su razbili sa preko 30 razlike, mocni i strasno bogati Fener su takodje razneli sa 35 razlike, Darusafaku koja je strasan tim, u kome je ulozeno jako puno, su takodje razbili sa 20-25....Malo njih zna, ali ovo je tim sa ubedljivo najvise bivsih NBA igraca, NBA projekat na tlu Evrope, imaju 7 NBA igraca sa strasnim iskustvom, uz to pokupli neke odlicne evropske igrace koji su u jakom usponu, deluju ofanzivno nezaustavljivo kod kuce. Mnogo su jaki na svom terenu, gotovo nepobedivi i izuzetno teska utakmica ce biti, svi segmenti su na njihovoj strani, osim forme koja je u blagom padu, ali cinjenica je da su i oni jedna od najkonstatnijih ekipa ove EL. Ova utakmica ce pokazati gde su nam limiti, pod pretpostavkom da nam je ovo najbolja forma i gornja granica nase igre....

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Tuesday, 24.01.2017
13:40
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 24.01.2017
13:07

Idemo Zvezdana 💪