Novi MVP protiv Itudisa

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.05.2021.
13:00
Izvor: Sportske.net

Nikad ne potcenjuj srce šampiona

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Još uvek zvanični šampion Evrope protiv ekipe koja već drugu sezonu igra najbolju košarku na Starom kontinentu. CSKA i Efes će ukrstiti koplja u polufinalu Fajnl-fora i tražiti svoju šansu za finale i meč sa boljim iz duela Olimpije i Barselone. U kakvom raspoloženju dočekuju meč i gde će ko tražitii svoju priliku za pobedu ostaje da vidimo. Jedno nas sigurno očekuje sudar dve filozofije i sigurno neizvestan meč. 

Anadolu Efes je ekipa koja svoju snagu bazira na individualnom kvalitetu svojih igrača. Od njih nećemo videti neke bravure, minijature koje su pripremljene od strane trenera ili uvežbane na treninzima. Oni su uglavnom u jednostavnim kretnjama, po koja bloka ili pik gde jednostavno imaju previše talentovanu ekipu da lako mogu da iskreiraju prednost sa bilo koje pozicije i vrlo lako tu istu prednost valorizuju. 

Sa druge stane terena, opet nemaju toliko upeglane principe niti neke promene u odbrani. Nismo videli puno različitih načina za odbranu pik n rola, ne viđamo iznenađenja u vidu zonske odbrane ili nekog presinga. I defanzivno se oslanjaju na kvalitet koji imaju pogotovo u vidu zatvaranja reketa, gde dominiraju Danston, Plajs, Moerman i Singlton. Ovako dobra unutrašnja linija uspe da pokrpi i nešto slabije defanzivce u liku Krunoslava Simona i Šejna Larkina. U ključnim trenucima, sigurno ćemo videti dosta preuzimanja, gde zbog visine i pokretnosti koju imaju ni ne postoji jasan mis meč. 

Udarna pesnica ove ekipe je najbolji bekovski tandem Evrope Micić - Larkin. Iako je bilo sumnje kako će izgledati dva igrača koji vole igru sa loptom, oni su se gotovo savršeno uklopili i izgleda kao da je plejmejker onaj koji prvi dođe do lopte, a ovaj drugi se pomera na poziciju beka. Prošle godine se činilo kao da je Larkin taj koji je Betmen, a Vasa Robin, međutim uloge su se ove godine obrnule. Vasa je čak uspeo da pokupi MVP nagradu i još jednom pokaže da Srbija ipak ima plejmejkera za budućnost. Ipak nadamo se da će ostati mirne glave u Kelnu iako mu je ovo i možda poslednja šansa za osvanje Evrolige pre odlaska u NBA. 

Sa druge strane poprilično suprotna situacija. CSKA je u toku sezone ostao bez dva individualno najkvalitetnija igrača. Milutinov je doživeo ozbiljnu povredu i za njega je ova sezona gotova i pored nekih stidljiviih najava da bi možda mogao da se vrati na teren, realnost je realno drugačija. Pitanje koliki bi bio rizik, a koliko bi mogao da doprinese nakon toliko duge pauze. Majk Džejms je sa druge strane pokazao da nije baš timski igrač i da ga više zanima lična statistika i uspeh nego timski. Moskovljani su nekako uspeli da ga se oslobode, a da pritom ne pojačaju konkurenciju i sada vidimo Džejmsa kako žari i pali NBA parketima u dresu Netsa. 

Najveća uzdanica na ovom meču biće svakako vrsni taktičar i godinama jedan od najboljih trenera Evrope, Dimitris Itudis. Sigurno je da će spremiti iznenađenje za Micića i Larkina koji će morati brzo da se adaptiraju na isto. Setimo se samo koliko je mučio Zvezdu sa Hajncom na Joviću, koji je gotovo nestao sa terena u toj seriji. Za to ima savršene igrače, Haket, Kurbanov, Klajburn su sposobni da svaku defanzivnu zamisao pretoče u delo i potpuno izbace protivnika iz ritma. Sa druge strane se upravo od Klajburna očekuje da povuče i donese tu više nego potrebnu napadačku nepredvidljivost. 

Očekuje nas atomska košarka i borba do poslednje sekunde meča. A od AdmiralBeta vas očekuje F4 specijal koji možete naći u sekciji specijali na admiralbet.rs. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke