Novi NBA trejd - Bogdanović bez ol-star saigrača

Autor: Filip Rodic
subota 29.06.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Seli se na Zapad.

EPA/ERIK S. LESSER
EPA/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Plejmejker Dežonte Marej trejdovan je iz Atlanta Hoksa u Nju Orleans Pelikanse  za Larija Nensa mlađeg, Dajsona Danijelsa, I-Džej Lidela i dva buduća pika prve runde.

Hoksi su pokušali da uparivanjem Mareja sa Treom Jangom naprave kvalitetan bekovski tandem, ali ta ideja se nije obistinila. Tim iz Džordžije posle iznenađujućeg proboja u finale Istoka 2021. je nastavio sa tavorenjem na sredini tabele Istoka bez ikakvih naznaka da mogu da zaprete galvnih favoritima za titulu.

Odlučili su se da zadrže Janga, momka kog smatraju za nosioca franšize od 2018, te da je Marej taj koji je suvišan. Član ol-stasr sastava iz 2022. dolazi u redove Pelikansa gde ga dočekuju Zajon Vilijamson, Brendon Ingram i kompanija.

U prethodnoj sezoni je Marej imao najviši prosek poena u karijeri - 22,5 uz 6,4 asistencije. Već je potpisao produženje ugovora sa Hoksima za 114 miliona dolara prethodnog leta, koji važi od naredne sezone. Pelikansi su spremni da taj ugovor preuzmu na sebe. Karijeru je započeo u San Antonio Sparsima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke