Novi Partizan moćan u retro ambijentu, AEK deklasiran na "Sajmu"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 13.09.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net

Odlična partija razigranih crno-belih.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali AEK iz Atine sa 93:60 u prvom meču "NIS Air Open" turnira koji se igra u kultnoj hali "Beogradskog sajma", koja je bila ispnjuena do poslednjeg mesta.

Crno-beli su pokazali da se pred početak sezone nalaze u dobroj formi, a novi tim trenera Željka Obradovića bio je nadmoćan u odnosu na Grke, koje sa klupe predvodi iskusni Dragan Šakota.

Drugi meč na turniru Partizan će odigrati u nedelju od 21 čas protiv evroligaša Pariza.

 Partizan je meč na „Beogradskom sajmu“ počeo sa petorkom Lundberg, Braun, Marinković, Bonga i Dejvis. Dobro su crno-beli započeli meč protiv Grka i poveli sa 5:0 posle trojke centra Dejvisa, koji bi trebalo da bude startna opcija za trenera Željka Obradovića ove sezone.

Atinjani su u Beograd došli sa povratnikom na klupi iskusnim trenerom Draganom Šaktom, koji je tokom svoje karijere predvodio Partizanovog „večitog“ rivala Crvenu zvezdu. Nije AEK na željni način započeo utakmicu protiv evroligaša, pa je posle vođstva domaćina od 12:4 Šakota zatražio prvi tajm-aut.

Odlično je domaćina služio šut za tri poena u uvodnoj fazi utakmice, posle pogotka Bonge iz ugla, Partizan je došao do prve dvocifrene prednosti – 20:10. Usledio je period kvalitetnije igre AEK-a, pa su gosti prepolovili zaostatak (23:18), ali je energični Tajrik Džons znažnim zakucavanjem i pogođenim „penalima“ održavao prednost Partizana, koja je na kraju prve četvrtine iznosila sedam poena – 27:20.

Nije odbrana Partizana bila na nivou sa starta utakmice. Gosti su došli do dobrog protoka lopte u napadu i pronalazaili „otvorene“ šuteve, a posle „zakucavanja“ Skordivisa AEK je prišao na 30:27. Sredinom druge četvrtine Partizan je do poena pokušavao da dođe šutem za tri poena, a prednjačio je Nilikina, što se baš i nije dopalo treneru Obradoviću, koji ga je ubrzo vratio na klupu.

Međutim, nisu dozvoli crno-beli AEK-u da vrati rezultatski egal, trojka Pokuševskog i polaganje Karlika Džonsa vratili su Partizanu „+7“ – 38:31 na tri i po minuta pre kraja prvog poluvremena. Ubrzo je evroligaš ponovo došao do dvocifrenog viška, Karlik Džons je poentirao za 43:33.

Monstruzonim „zakucavanjem“ Koprivica je u finišu prvog poluvremena odveo crno-bele na maksimalnih „+12“ (47:35), a na odmor se otišlo sa vođstvom domaćina od  51:39.

Isprobao je još jednu taktičku varijantu Obradović na startu drugog poluvremena i pod košem ušpario Dejvisa i Džonsa, a šansu je dobio i mladi Bošnjaković. Džons je vezao čak osam poena, a domaćin došao do „+18“ – 59:41 posle tri i po minuta igre u nastavku.

Trojkom Lundberga četiri minuta pre kraja treće četvrtine crno-beli su poveli sa velikih 20 poena razlike (64:44) i već tada je pitanje pobednika praktično bilo rešeno. Nastavio je Danac da poentira u seriji i odveo svoj tim na „+25“ – 69:44.

Dominacija Partizana nastavljena je u finišu treće deonice, Marinković je položio za kraj i doneo crno-belima ogromnih "+31" (78:47) pred poslednjih deset minuta.

Nisu se crno-beli zaustavljali, nastavio je Partizan da uvećava prednost, koja je posle četiri i po minuta igre u četvrtom kvartalu i polaganja Vašingtona iznosila novih, maksimalnih 85:51. 

Do kraja  meča Partizan je održao veliku prednost i slavio na "Sajmu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke