Novi poraz Bajerna, ''brodolom'' u drugom poluvremenu

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.10.2021.
19:57
Izvor: Sportske.net

Nemački predstavnici nikako da pobede nekoga ove sezone u Evroligi.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Berlinska Alba je pretrpela dva poraza u prva dva kola Evrolige, a minhenski Bajern je večeras pretrpeo i treći!

Posle startnih neuspeha u duelima sa Makabijem i Barselonom, Bajern je poražen  i u prvoj utakmici trećeg kola Evrolige. Ruski Uniks je na svom terenu u Kazanju savladao ekipu Andree Trinkijerija rezultatom 73-70, što je ruskom tim u prvi trijumf ove sezone u Evroligi.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo ovakav ishod. Bajern je bio bolji rival, odlično je igrao u odbrani i uglavnom je bio u vođstvu, a ta prednost iznosila je i desetak poena razlike, baš kao i na kraju druge četvrtine kada je ekipa iz Minhena vodila sa 37:26.

Početkom treće četvrtine, Bajern je stigao i do ''plus 16'', bilo je 42:26 i činilo se da nezadrživo grabi ka pobedi. Ali, Uniks odmah uzvraća svojom serijom 8:0 i stavlja do znanja da se neće predati.

I ne samo to, domaći smanjuju na 50:45 do kraja treće deonice, a preokret je usledio u poslednjoj, kada je Bajern bio potpuno nadigran i dozvolio rivalu seriju 22:5! Uniks je tada poveo sa 67:55, gosti su pokušali da u finišu uhvate priključak, ali najviše što su uradili je prilazak na tri poena razlike pred kraj meča.

Kejnan je sa 21 poenom predvodio pobedničku ekipu, Braun je upisao 17, a Hezonja 15 poena i šest skokova.

U Bajernu najbolji Hilijard sa 17 poena, Kori Volden je upisao 16, a Ognjen Jaramaz 11 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke