Novi poraz Budućnosti u Evrokupu

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.11.2023.
21:32
Izvor: Sportske.net

Podgoričanima opet ne ide na evropskoj sceni.

Filip Roganović/AdmiralBet ABA liga
Filip Roganović/AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

I dok su u AdmiralBet ABA ligi trenutno vodeća i jedina neporažena ekipa, podgorička Budućnost u Evrokupu i dalje ne pokazuje kvalitet za neke veće domete.

Podgoričani su večeras gostovali francuskom Burgu u okviru petog kola Grupe B Evrokupa i pretrpeli treći poraz u tih pet mečeva, a drugi uzastopni.

Burg je slavio sa 78:73, što mu je četvrta pobeda u ovoj grupi i sada deli drugo i treće mesto sa nemačkim Ulmom, iza branioca trofeja, španske Gran Kanarije koja je upisala svih pet pobeda.

Budućnost je dobro odigrala prvo poluvreme tokom kog je uglavnom bila u vođstvu i u treću četvrtinu ušla sa pet poena prednosti - 43:38.

Ali, u trećem kvartalu sve se okrenulo, domaćin je preuzeo vođstvo i do kraja ga nije ispuštao, iako su Podgoričani konstantno pretili i pokušavali da izbore novi preokret.

Do toga ipak nije došlo, Burg je odbranio svoju prednost, a do pobede su ga predvodili Rizašer sa 21 i Roulend sa 13 poena. Ekipu Budućnosti je predvodio Brendon Pol sa 16 poena i 8 skokova i Marvin Džons sa 10 poena i 9 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke