Novi poraz Efesa, Micić efikasan, Petrušev samo posmatrač

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.01.2022.
19:52
Izvor: Sportske.net

Još jedan nagoveštaj transfera o kom se uveliko spekuliše?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večerašnji evroligaški program počeo je utakmicom u Sankt Petersburgu, gde je Zenit savladao aktuelnog evropskog prvaka, istanbulski Efes rezultatom 76:67.

Ovo je trinaesta pobeda Zenita u 20 odigranih mečeva, dok Efes sada ima skor 10-11 i ovo je turskom timu treći poraz u poslednje četiri utakmice, pa će do kraja ligaškog dela Efes voditi tešku borbu za plasman među osam najboljih ekipa i ulazak u četvrtfinale.

Ključna je bila treća četvrtina. Posle ravnopravne borbe u prvom poluvremenu, Efes je u trećem kvartalu potpuno zatajio u napadu, postigavši samo šest poena u tih deset minuta, pa je Zenit ušao u poslednju četvrtinu sa deset poena prednosti. Domaćin je tu prednost uspešno održavao do kraja meča, a najviše što je Efes uspeo da napravi je prilazak na šest poena zaostatka, kada je bilo 65:59 sredinom poslednje deonice.

Naš reprezentativac Vasilije Micić je bio najefikasniji u ekipi Efesa sa 18 poena, šest skokova, tri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti, pratio ga je Kruno Simon sa 15 poena, a Filip Petrušev po novo nije ulazio u igru, pa su sve glasnije spekulacije da će uskoro napustiti ekipu Efesa. Navodno, Crvena zvezda pokušava da ga dovede.

Pobedničku ekipu predvodio je Aleks Pojtres sa 21 postignutim poenom, Beron i Miki su upisali po 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke