Novi poraz i nova briga za Partizan!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.02.2021.
19:06
Izvor: Sportske.net

Oslabljeni Partizan uspeo da izbori produžetak, ali ne i više od toga...

BETAPHOTO/ABA liga/Zadar/ZVONKO KUCELIN
BETAPHOTO/ABA liga/Zadar/ZVONKO KUCELIN

Povezane vesti

U utakmici 19. kola ABA lige, košarkaši Partizana su večeras poraženi na gostovanju u Zadru posle produžetka rezultatom 96:94 (83:83 u regularnom toku), što im je ukupno 11. poraz od početka sezone u regionalnom takmičenju, a peti uzastopni.

Partizan je, kako se i najavljivalo prethodnih dana, večeras nastupio prilično oslabljen, bez povređenih Mike, Mozlija i kapitena Veličkovića, a Markus Pejdž je bio u sastavu, ali nije ulazio u igru.

Imajući to u vidu, trener Sašo Filipovski je danas mogao da računa samo na desetoricu igrača, od kojih su trojica tinejdžeri - Radovanović, Jovanović i Stefanović. I oni su večeras dobili svoje minute, a najbolje ih je iskoristio Radovanović, sa tri poena, dva skoka i jednom ukradenom loptom.

A da problemima u Partizanu nema kraja, pokazala je i situacija pred kraj treće četvrtine, kada je na Zagorca, koji je već bio oboren na parket, pao Domagoj Vuković. Košarkaš Partizana se žalio na bolove u predelu vrata, zaista je ta situacija izgledala zastrašujuće, ali srećom, Zagorac je posle ukazane pomoći ustao i otišao do klupe. Ipak, on se više nije vraćao u igru.

Kada je sama utakmica u pitanju, Zadrani su od početka imali blagu rezultatsku prednost, a Partizan im je ''disao za vratom'' najviše zahvaljujući Džošu Perkinsu, koji je tokom prvog poluvremena postigao četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

Međutim, osim Tomasa i povremeno Trifunovića, crno-beli tokom prvog poluvremena nisu imali raspoloženih igrača u napadu, a to se pogotovo odnosi na šut za dva poena, koji je u jednom trenutku bio na samo 25 posto uspešnosti.

Zadar je u drugo poluvreme ušao sa četiri poena prednosti (41:37), ali u trećem kvartalu domaći odlaze i na ''plus 12''.  Partizan je konstantno morao da juri rezultat, počeo je i Jaramaz da pogađa, a crno-beli su na ulasku u poslednja tri minuta uspeli da izjednače na 75:75.

Zadar je uzvratio sa dve trojke, ali onda Jaramaz pogađa za tri na drugoj strani, pa Trifunović poentira za 81:80.

Ušlo se u dramatičnu završnicu, a onda, na 40 sekundi pre kraja, Perkins pravi korake u situaciji kada je Partizan imao šansu da povede.

Zadrani to uspevaju da iskoriste, Palokaj je pogodio na 23 sekunde do kraja za vođstvo od 83:80. Usledio je tajm-aut Partizana, posle kog prvo Trifunović promašuje za tri, ali Perkins hvata loptu i vraća je za Jaramaza, koji ne greši van linije 6.75m i donosi izjednačenje crno-belima - 83:83 na sekund do kraja!

Ušlo se u produžetak, koji počinje Tomasovim poenima za vođstvo Partizana - 85:83, ali to nije dugo trajalo, ubrzo je Perkins morao van igre zbog pet prekršaja, pa su crno-beli opet došli u situaciju da jure rezultat.

Tomas i Trifunović su potom svojim poenima vraćali neizvesnost, ali kada je Tomas promašio trojku na ulasku u poslednji minut, a Zadar preko Mavre potom sa linije penala doneo ''plus šest'' domaćima (96:90), postalo je jasno da crno-beli više nemaju snage za preokret. To se i potvrdilo u narednom napadu kada je Trifunović izgubio loptu i tu je ova priča bila završena.

Mavra sa 20 i Karter sa 17 poena bili su najefikasniji u ekipi Zadra, a Partizan su predvodili Tomas sa 24 poena i devet skokova, zatim Jaramaz sa 19, Perkins i Trifunović sa po 18.

-

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke