Novi potpisi u ABA ligi

Autor: Sportske Net
ponedeljak 02.08.2021.
18:45
Izvor: Sportske.net

Pojačava se i Krka.

BETAPHOTO/ABA liga/FMP/MO
BETAPHOTO/ABA liga/FMP/MO

Povezane vesti

KK Krka danas je ozvaničila dva pojačanja. U pitanju su mladi igrači Andrej Stavrov (20) i Jaka Klobučar (18). 

Andrej Stavrov igrao je za Triglav Kranj na pozajmici. Na Evropskom prvenstvu U18 2018. bio je najmlađi reprezentativac Slovenije. Pomogao je juniorima da se vrate u A diviziju, a 2019. osvojio je bronzanu medalju. Bio je i reprezentativac ovog leta, pošto smo osvojili zlato na U20 "European Challenger-u". Stavrov je u dresu Slovenije u Grčkoj prosečno beležio 10 poena, 2 asistencije i 2,2 skoka. 

U Novo mesto dolazi iz Triglava i potpisao je ugovor na dve godine.

„Srećan sam i ponosan što ću u naredne dve sezone nositi dres Krke. Jedva čekam novu sezonu i upoznavanje novih saigrača. Verujem da zajedničkom igrom, uz pozitivnu energiju i podršku navijača, možemo postići sjajne rezultate”, kazao je Stavrov

Jaka Klobučar je dete Krke, gde je igrao u svim mlađim kategorijama. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Žoltasti Troti, gde je u prvoj seniorskoj sezoni iskoristio minutažu. 

Sa prosekom od 14,3 poena po utakmici, bio je najbolji strelac Trotija, koji se plasirao u polufinale 2. SKL. Ovih dana boravi u Turskoj, gde ga očekuje prva utakmica Slovenije na U18 "European Challenger-a". Klobučar je već igrao za Sloveniju na Evropskom prvenstvu U16 2019. godine.

„Srećan sam što sam dobio priliku da sarađujem sa svojim klubom u naredne četiri sezone. Oduvek sam sanjao da igram za Krku, jer sam od malih nogu gledao utakmice kluba. Krka je jedan od dva najbolja kluba u Sloveniji i stoga mi je potpisivanje ugovora dokaz da dobro radim i da sam na pravom putu“, rekao je Jaka Klobučar, a preneo sajt ABA lige.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke