Novi problem za Budućnost, Džikić ne putuje u Čačak

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.12.2021.
22:24
Izvor: Sportske.net

Posle velikih kadrovskih problema u sastavu tima, sada ni stručni štab nije kompletan.

Buducnost VOLI
Buducnost VOLI

Povezane vesti

Od početka sezone ekipa Budućnosti nikako da kompletira svoje redove, a u poslednjih par utakmica trener Aleksandar Džikić računao je samo na osmoricu igrača.

Ali, pred gostovanje u Čačku, pojavio se i problem u stručnom štabu. Naime, na zvaničnom klupskom sajtu Budućnost je potvrdila da je šef stručnog štaba Aleksandar Džikić pozitivan na koronavirus, da ima blage simptome i da neće moći da putuje sa ekipom na meč 13. kola AdmiralBet ABA lige protiv Borca.

''Džikić ima blage simptome, odmah je izolovan i ostao je u Podgorici. Ekipa i stručni štab su danas dva puta testirani i svi su bili negativni na Kovid-19. Našem treneru želimo brz oporavak'', piše na sajtu podgoričkog kluba.

Njegovu ulogu preuzeće pomoćni trener Srđan Flajs koji je izneo svoja očekivanja pred duel sa Čačanima.

''Domaćini će uraditi sve da poprave utisak iz prethodnog kola. Igraju jednom sedmično, imali su dovoljno vremena da se odmore, prestroje i pripreme za nas. Oba tima imaju svoje probleme, tako da danas ne znamo u kojim sastavima će se igrati. Imaju odlične strelce na bekovskim pozicijama i centarsku liniju koja može da se formatira prema potrebi. Sa druge strane, mnogi timovi su imali probleme sa njihovim zonskim adaptacijama. Znamo pred kakvim navijačima igramo i to nas dodatno motiviše'', izjavio je Flajs.

U uspeh veruje i iskusni krilni centar Marko Jagodić-Kuridža.

''Igramo protiv ekipe, koja je imala težak poraz u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde. Sigurno će hteti da pokažu reakciju nakon tog meča i daju sve od sebe da probaju da nas iznenade pred svojom publikom. Na nama je da damo maksimum, da uradimo ono što smo pripremili i da dobijemo tu utakmicu. Takve utakmice moramo dobijati kako bismo ostvarili svoj cilj. Napokon imamo deset igrača na treningu. Nadam se da će iz dana u dan sve biti bolje'', izjavio je Jagodić-Kuridža.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke