Novi skandal u Nišu, košarkaši i treneri šest selekcija u bolnici, dokle?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 25.07.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Ne može bez problema.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Tek što su rešili jedan problem, pojavio se novi.

EP za za dečake do 18 godina, koje se održava u hali "Čair", izgleda ne može bez skandala.

Najpre zbog prokišnjavanja u hali organizatori, odnosno Košarkaški savez Srbije, imali su mnogo problema, jer su uslovi u hali bili toliko loši da su igrači Poljske i Turske odbili da završe meč.

Preciznije, usled katastrofalnih uslova i loše klimatizacije, igrači su se klizali po terenu, pa poslednjih pet minuta nijedni nisu napadali već su samo polako vodili loptu po terenu i čekali kraj.

Međutim, to je bila uvertira u još veće probleme, preciznije, pravi skandal. Naime, čak šest selekcija prijavilo je probleme sa virusnom infekcijom!

Problem ogromnih razmera dogodio se u istom hotelu u kom borave igrači i članovi stručnih štabova Finske, Grčke, Litvanije, Slovenije, Španije i Turske.

"FIBA, KSS i lokalni organizatori nastaviće da prate situaciju, uz razmatranje potencijalnog odlaganja mečeva“, navodi se između ostalog u saopštenju FIBA objavljenog na Tviteru.

Da Grad Niš i "Čair" odavno greše u nečemu, pokazala je i utakmica  kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kada su se pre nešto više od godinu dana sastale selekcije Srbije i Belgije. Utakmica je prekinuta posle dva minuta, pri vođstvu gostiju od 6:3, zbog nestanka električne energije... 

Nova šteta je opet napravljena, ružne slike otišle su u svet, nadamo se da se neće ponoviti... četvrti put? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke