Novi Srbin na NBA draftu, sin čuvenog Partizanovog asa!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 14.04.2021.
11:21
Izvor: Sportske.net

Momak koji je svoje znanje sticao u Sjedinjenim Američkim Državama je odlučio da izađe na NBA draft.

Epa/Jasno Szenes
Epa/Jasno Szenes

Povezane vesti

Balša Koprivica će izaći na NBA draft 2021. godine. 

On je to objavio na društvenim mrežama, istakao je zahvalnost svima koji su od njega napravili košarkaša, kao i da se nada da će postati NBA košarkaš. 

"Želim prvo da zahvalim Bogu što me je doveo u ovu poziciju, a zatim i porodici i svim ljudima koji su mi pomogli na ovom putu. Hvala trenerima koji su od mene napravili boljeg čoveka i boljeg košarkaša. Hvala svim saigračima koji su uvek bili tu za mene, stekli smo neke nezaboravne trenutke u prethodne dve godine. Naša veza je neraskidiva, naša prijateljstva će trajati do kraja života. Objavljujem da ću se prijaviti za ovogodišnji draft u pokušaju da ostvarim san i postanem NBA igrač", napisao je Balša Koprivica. 

Poznato vam je prezime?

Otac mu je Slaviša Koprivica, legendarni košarkaš Partizana koji je 1992. godine osvojio titulu prvaka Evrope, a i nakon toga se vraćao među crno-bele. Slaviša je bio i najbolji centar Fajnal-fora te 1992. godine. 

Njegov sin Balša ima 20 godina, visok je 216 cm, a u SAD-u je od srednje škole, igrao je za Florida Stejt gde je beležio preko 9 poena i imao je 5,6 skokova po meču. 

Iako je veoma visok, poput Pokuševskog je veoma snalažljiv i na pozicijama koje nisu centarske, još jedan od modernijih visokih igrača na koje će Srbija moći da se osloni. 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke