Novi trener Budućnosti: ''Navikao sam se na Podgoricu, sad mi je lakše''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Debitovaće u Evrokupu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle poraza od Igokee u Laktašima, Budućnost je rešila pitanje trenera. To je dosadašnji trener podgoričkog SC Derbija Andrej Žakelj koji je posle zvanične promocije dao i prvu izjavu za klupski sajt.

"Moram da budem iskren, sve se brzo desilo, još sabiram utiske. Uzbuđen sam, jer sam dobio šansu da vodim tim velikog kluba kao što je Budućnost, koja ima veliku podršku navijača. Daću maksimum, kao što sam radio u prethodnom klubu. Siguran sam da ćemo tako svi biti bolji, da će takvi biti i rezultati", rekao je Žakelj.

Četrdesetpetogodišnji slovenački trener je dve godine proveo u SC Derbiju, što će mu umnogome pomoći da se adaptira i na komšijski klub.

"Malo sam se navikao na Podgoricu, koja je već moj drugi dom. Poznato mi je kakav je pristup ovde, kakav treba da bude, kakvo je ponašanje, mentalitet, zbog čega mi je sada lakše. Na početku sam, iskreno, imao malo problema oko toga, ali mislim da sam u ove dve godine, više-manje, shvatio kako sve to ide. Poznajem tim Budućnosti, znam ljude koji rade uz tim, sve su to radni ljudi, pozitivni, i u tom smeru moramo i da radimo", izjavio je Žakelj koji će na klupi Budućnosti debitovati u utorak protiv Trenta u osmom kolu Evrokupa, gde Budućnost trenutno ima skor 2-5.

"Mislim da postoji neka mala psihička barijera oko svega što se dešavalo. To moramo zajedno da rešimo, da nađemo način da pristup i energija budu bolji, da svako zna šta mora da radi, šta sme, a šta ne sme. Pričam o trenerima i igračima. Treba da stvorimo pozitivnu hemiju. To je neka vizija koju ja imam, normalno uz neke taktičke stvari za koje nema puno vremena. Ali, recimo, moramo da igramo brže i agresivnije. Normalno, lako je to reći, treba to preneti na teren, ali uradićemo sve da sa dobrim treningom sve izgleda kako treba", naglasio je Žakelj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke